SG.hu

Magyarországon is kaphatók a Lenovo okostelefonjai

A Lenovo magyarországi képviselete bemutatta legújabb okostelefonjait, többek között két zászlóshajó termékét, az idén a Mobile World Congressen debütáló Lenovo S860-at és S850-et, melyek a mai naptól már elérhetőek a vállalat kiemelt partnereinél.

A vállalat azután döntött az új termékportfólió hazai bevezetése mellett, miután az EMEA régióban több mint 1 milió okostelefont értékesítettek 2014 második negyedévében. Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón a vállalat új termékportfóliójának bemutatása mellett, kiemelte, hogy nem titkolt céljuk - a PC elsőséghez hasonlóan - kiemelkedő pozíciót szerezni a hazai okostelefon szegmensben.

A termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón az újonnan bemutatott okostelefon modellek mellett szó esett a vállalat jövőbeni terveiről, az okostelefon szegmensben megcélzott eredményekről, a Motorola akvizícióról, valamint a saját fejlesztésű applikációkról is.

A Lenovo megközelítőleg három éve kezdte meg okostelefonjainak forgalmazását, először csak Kínában, majd a világ számos országában és a mai naptól már hazánkban is elérhetőek a cég legújabb modelljei. A vállat ügyvezetője, Lukács Anita pozitívan és optimistán tekint a jövőbe, hiszen a Lenovo az elmúlt negyedévben Kínában az első helyet szerezte meg az okostelefon szegmensben. Ráadásul a vállalat folyamatosan terjeszkedik, míg kezdetben csak Kínában voltak elérhetőek az okostelefonjai, ma már Ororszország, Ukrajna, Románia, Csehország, Görögország és Szerbia, valamint hazánk is csatlakozott a globális piachoz. Lukács Anita elmondta „ma már a leggyorsabban növekvő okostelefon gyártó vagyunk a világon, 4,6%-os piacrészesedéssel, amely számokban több mint 50 millió eladott okostelefont jelent.”


A sajtótájékoztatón szó esett a régóta kérdéses Motorola akvizícióról, amelyről Lukács Anita a következőképpen nyilatkozott: „az akvizíció nem titkolt célja az volt, hogy a vállalat azokon a területeken is, ahol a Lenovo konzumer márkaként még nem túl erős, megkezdődhessen az okostelefonok forgalmazása.” A vállalat a Motorola megvásárlásával a jövőben egyszerűbben érheti el az amerikai, valamint a nyugat-európai piacot is. Kiderült, hogy a cég megtartja az említett piacokon a Motorola nevet, és az okostelefon kínálat egy külön szegmensét fogják képezni ezen termékek. Az akvizíciónak köszönhetően a Lenovo már a harmadik legnagyobb okostelefongyártó lesz és, ami talán még ennél is fontosabb, hogy a termékfejlesztés terén a Google lesz a vállalat hosszútávú együttműködő partnere.

„Így nem meglepő, hogy a Lenovonál már régóta vártunk erre a pillanatra, hogy a magyar piacra is belépjünk - a külföldön már jól ismert és népszerű – okostelefonjainkkal. Terveink között szerepel, hogy számos új modellt vezessünk be a hazai piacra 2014 év végéig bezárólag, amelyek között reményeink szerint mindenki megtalálja a számára legtökéletesebb darabot. A most debütáló modellek között megtalálható két zászlóshajó termékünk a Lenovo S860 és S850, de év végére hazánkba is megérkezik a 2014-es IFA-n bemutatott díjnyertes csúcsmodelljeink, a Lenovo Vibe Z2 Pro és a Vibe X2.” – mondta el a sajtótájékoztatón Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az est további részében szó esett arról, hogy a Lenovo egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját applikációk fejlesztésére, amelyek minden Lenovo készüléken elérhetőek. Lukács Anita elmondta, hogy „eddig összesen 5 milliárd Lenovo App-ot töltöttek le a felhasználók, ami átlagosan naponta 24 millió letöltést jelent.”

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!