Ötvös Tibor

Januárban érkezik a Grand Theft Auto 5 PC-re

Megkapta hivatalos megjelenési dátumát a GTA 5 PC-s portja, mely számos újdonságot tartalmaz a korábbi változatokhoz képest.

A Rockstar Games végre hivatalosan is leleplezte a következő generációs konzolokra és PC-re érkező Grand Theft Auto 5 portokat. A PS4 és Xbox One változatokat november 18-tól szólíthatjuk magunkhoz, míg a számítógépes verzióra január 27-ig kell várni. Ám megéri a várakozást, hiszen mind a három kiadás több lesz, mint az eredeti portok felturbózott next-gen verziója... mondjuk, egy Rockstar Gamestől ez alapvető elvárás.

Mi most természetesen a PC-s porttal foglalkozunk inkább, mely számos vizuális és technikai fejlesztést tartalmaz, melyekkel minden eddiginél élőbbé tudják varázsolni Los Santos és Blaine County világát. A megnövekedett látótávolság és a magasabb felbontás mellett számos új játékmeneti elemmel is találkozhatunk.



Az új fegyverek és kikapcsolódási lehetőségek mellett jóval élőbb vadvilágot, új vezethető járműveket, javított sérülés-modellt, változatosabb és szebben kivitelezett környezetet kapunk. Az utcákon például minden sokkal nagyobb figyelmet kapott. Az olyan apróságok, mint a pocsolyák is tükröznek mindent, amit kell és hasonló apróságok teszik teljessé a képet.

Az igazi extrát azonban az olyan klasszikus elemek visszatérése jelenti, melyekkel a Grand Theft Auto franchise eddigi részeiben találkozhattunk. Így újra vezethetjük a Duke-t, a Dodo Seaplane-t és a gyorsabb és könnyebben kezelhető Blimpet. Visszatérnek az olyan aktivitások, mint a vadvilági fotózás illetve új kihívásokat is kapunk.



Az előrendelők ráadásként 1.000.000 dolláros összeget kapnak, melyet a játékban költhetnek el. Ugyanakkor ezt a pénzt a GTA Online világában is felhasználhatják, mely természetesen szintén kap egy komolyabb kiegészítést. A PS4-es és Xbox One-os változatokra készült Online-ban például 30 főre emelik a játékosok számát, de a PS3-as és X360-as portokban megalkotott karaktereinket áthozhatjuk az új változatokba is. Szóval érdemes lesz kipróbálni az új változatokat azoknak is, akik már esetleg letudták a korábbi verziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cylonflatus #27
    Olyan nincs, hogy valami 64 bites, de nem támogatja a 8Gb ramot, lol...
  • sanyicks #26
    Van egy gép ami fullon viszi a gta V-öt, PS4-nek hívják ;D
  • Duke Nukemrész2 #25
    Igen épp akartam azt is írni hogy tavasszal jön a 9-es. Jó drága lesz akkor gépet venni hogy fullon vigye a gta 5-öt.
    Utoljára szerkesztette: Duke Nukemrész2, 2014.09.17. 08:41:09
  • dartois83 #24
    Semmiképp nem akartam az XP-t az örökkévalóságig használni. Megvárom, míg kijön a "9-es" Windows, aztán majd meglátjuk. Ha pozitív kritikákat hallok róla, azzal fogom összeállítani a next gen gépemet.
  • Duke Nukemrész2 #23
    Tudni kell azt is hogy az ilyen kaliberű játékok sikítanak egy direct x 11-es vga kártyáért meg 64 bites operációs rendszerért. Szóval felejtsd el ezt a win xp-s dolgot mikor még a 10-et se támogatja a rendszer nemhogy 11-et muhahahahahaha. 9-esen meg már csak ilyen gagyi játékok vannak aminek szinte értelme a 0-ával egyenlő. Az age of wonders 3 támogatja még a 9-et de bűn ronda szerintem vele. Hogy nézne ki a 9-esen a gta 5 is olyan pixeles lenne mint az orbabaszott szar, meg minden pixelből állna nem képekből, egy játszhatatlan kinézhetetlen fostrágya lenne az egész. Az xp korszak már egy jópár éve megszünt elvégre 2014-et írunk nem 2001-et mikor bejött, és a crysis megjelenéséig bírta hogy minden játékot futtasson. Onnantól kezdődött a hanyatlása a rendszernek. Szolva nem is értem mit vársz egy 13 éves szartól már, tudtommal hiába lenne az is 64 bites ha létezett belőle egyáltalán de szerintem nem is volt, még akkor sem támogatná még a 8 giga ramot se, meg semmilyen újabb alkatrészeket se támogat. Szóval ha játékra akarod használni a gépet sürgősen szerezz be egy win7 64 biteset.

  • bakvarnyu #22
    Ó milyen meglepő, mivel a PS3 már 10 éves készülék :D
  • Huny #21
    Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja??? Miféle atomerőmű kell majd ehhez? Még a ps3-is vért izzad alatta!
  • vatanen #20
    Nyílván directx11 alatt el sem fog indulni.
  • Tinman #19
    Az 1. kép büntet!
  • dartois83 #18
    Ez lehet, de akkor is olcsóbb lesz. Elsősorban nem a játék kedvezőbb ára miatt halasztom a beszerzést, hanem mert a hardware lesz elérhető áron, plusz a jelenlegi gépem teljesen megfelel. 31 évesen nem vagyok nagy gamer (régen sem voltam, de a GTA mindig megvolt), nekem igazán nem szükséges a legkorszerűbb számítógép beszerzése. És valószínűleg majd én s a steamet fogom kipróbálni.