SG.hu

Budapest legmodernebb térfigyelő központja készült el Erzsébetvárosban

Egy 90 kamerából álló új térfigyelő központ átadására került sor ma a VII. kerületben. A központ a legmodernebb szoftverrel rendelkezik és jelenleg 6 operátor állomással működik a nap 24 órájában.

Vattamány Zsolt polgármester az átadón elmondta: "Az önkormányzat vezetése kiemelten kezeli a közbiztonság javítását a kerületben, a rendszer kiépítésével pedig további javulást vár ezen a területen." A beruházásra Erzsébetváros önkormányzata közel 186 millió forintot fordított.

A bejelentés szerint az új térfigyelő központ teljes mértékben kiiktatta a kábelhálózatos rendszert és egy új, digitális, vezeték nélküli jelátvitelt használ. Ez mikrohullámú és lézer jelátvitelt jelent, mintegy egymást kiegészítve, így bármelyik meghibásodása esetén a másik azonnal átveszi a helyét, garantálva ezzel az üzembiztonságot. A térfigyelő helységben egy nagyméretű, 16 darab, egyenként 106 cm-es kijelzőből álló monitorfal került kiépítésre, ahol mind a 90 kamera képe látható egyszerre. A kialakított 6 operátorállomás mindegyikénél üzemel egy PC, melyen keresztül a térfigyelést végző operátorok tetszőlegesen megjeleníthetik, vezérelhetik az összes kamerát, bármilyen kameranézetet létrehozhatnak, visszanézhetik, elemezhetik az archív felvételeket és kimentéseket készíthetnek.


A térfigyelő központ szoftvere egy intelligens, könnyen és sokoldalúan használható rendszer. A térfigyelő modernizálása során fontos szempont volt, hogy a rendszer akár a későbbiekben felmerülő új igényeket is ki tudja szolgálni anélkül, hogy nagyobb beruházásra lenne szükség. A jelenlegi bővítéssel a rendszer alkalmassá vált összesen 150 darab térfigyelő kamera képének fogadására, így egy későbbi bővítés során minimális ráfordítással, mindössze a kamerák beszerzésével és felszerelésével növelhető tovább a készülékek száma.

Az analóg kamerákat már digitális, a mai kor követelményeinek megfelelő úgynevezett IP kamerák váltják fel, melyek képminősége kategóriákkal jobb az analóghoz képest. A kamerák cseréje mellett 6 db új kamerahelyszín is épült, így a kerület kameráinak száma elérte a 90-et. A próbaüzem időszaka alatt a rendszer bűnügyi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és bűnmegelőzési szempontokból is hatékonynak és egyedülállónak bizonyult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrFantastikus #2
    Nem engedtem meg hogy leselkedjenek utanam, ROHADEKOK ! ! !
    erre kell a 27% afa ? ? ? vakulnatok meg ! ! ! ! ! ! ! !
  • DrFantastikus #1
    Nem engedtem meg hogy leselkedjenek utanam, ROHADEKOK ! ! !
    erre kell a 27% afa ? ? ? vakulnatok meg ! ! ! ! ! ! ! !