MTI

Magyar cég fejleszti a szudáni adó- és vámhivatal informatikai rendszerét

Magyar cég, a Trium-iTech Zrt. fejleszti a szudáni adó- és vámhivatal informatikai rendszerét; a szerződést kedden írta alá a magyar cég és a szudáni állami El-Hadaf Services Co. Ltd képviselője Budapesten.

A szudáni cég képviselője elmondta, hogy a szerződés értéke 30 millió amerikai dollár. Hozzátette, hogy a projekttől az adóbevételek növekedését várják. Az együttműködés a magyar tapasztalatok átadása mellett szoftverfejlesztést és hardver szállítást is tartalmaz. A projekt júniusban indul és másfél évig tart - mondta az aláíráson Mohamed Szaláheddín Hag Ali, Szudán budapesti kereskedelmi képviseletének vezetője.

A megállapodás a két ország gazdasági együttműködésének része. A két adó- illetve vámhivatal vezetői tavaly augusztusban állapodtak meg arról, hogy a magyar tapasztalatokkal fejlesztik tovább a szudáni adóbeszedési rendszert. Ez magába foglalja a rendszer struktúráját és annak működési rendszerét - mondta az MTI kérdésére Kiss Elemér, a kereskedelmi kirendeltség gazdasági tanácsadója. Egyben reményét fejezte ki, hogy a szakmai együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a magyar tapasztalatok felhasználásával az adó- illetve a vámhatóságot Szudánban is össze lehessen vonni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!