Berta Sándor

A világ leggyorsabb internethálózatát építené ki Németország

Internetes nagyhatalommá tenné az Európai Unió vezető tagállamát Alexander Dobrindt új német közlekedési és digitális infrastruktúrákért felelős miniszter.

"Úgy érzem, jól felkészültem. Miniszterként kissé olyan az ember, mint egy tábornok, aki megadja az irányt és irányítja az egyes csapatrészeket. Nem félek attól, hogy kudarcot vallok. Nagyon tisztelem az új feladataimat és pontosan tudom, hogy nagy felelősségem van. Ebben a minisztériumban adnak válaszokat a jövő nagy kérdéseire. A feladatom a digitális infrastruktúra kiépítése. Gondoskodnom kell arról, hogy Németországban az emberek hozzáférhessenek a gyors és intelligens adathálózatokhoz. Úgy gondolom, teljesen mindegy, hogy használom-e a Twittert vagy sem, ettől ugyanis sem a bajor erdőben vagy az Eifel-hegységben nem lesz senkinek gyors internetelérése. A Facebookon régen volt egy profilom, amit az irodám működtetett. Ez a jövőben is így lesz" - jelentette ki Alexander Dobrindt.

Az új német közlekedési és digitális infrastruktúrákért felelős miniszter közölte, hogy számára az internet egy gigantikus projekt, amelyben információs és kommunikációs központként kimeríthetetlen lehetőségek rejlenek. A korszerű közlekedési rendszerek már elképzelhetetlenek adatfolyamok nélkül, így annak, aki a világ legmodernebb infrastruktúráját akarja létrehozni, egyszerre kell megterveznie és kialakítania az utakat, a vasúti hálózatot és a digitalizálást. Az adat- és a közlekedési folyamok egyaránt az ország ütőerei. A társadalom jövőbeli jólétét elsősorban a digitális infrastruktúra kiépítése határozza meg.

"Minden infrastruktúrába többet kell fektetnünk. A közlekedési hálózat fejlesztésére a következő négy évben összesen ötmilliárd euró áll rendelkezésre. A szélessávú rendszerek kiépítését elsősorban a befektetők számára kell vonzóvá tennünk. Nem akarom államosítani az internetet, hanem azt akarom, hogy ezeket a hálózatokat magáncégek üzemeltessék. Mind az adatfolyamok, mind a hozzáférés tekintetében diszkriminációtól mentes világhálót akarok. Ugyanakkor az lehetséges, hogy a jövőben bizonyos egészségügyi adatok továbbítása elsőbbséget élvez majd akkor, ha emberéletről lesz szó."

"Németországnak a világ leggyorsabb és legintelligensebb hálózatára van szüksége, csak így tarthatjuk meg a technológiai és a jóléti előnyünket. A digitális médiákkal felnövő gyerekeknek jobb esélyük lesznek az életben, mint azoknak, akik ezzel a lehetőséggel nem élhetnek. Jelenleg nincs olyan biztonsági rendszer, ami az adatok 100 százalékos biztonságát garantálja. Ez elviselhetetlen a jövőre nézve. Újra biztosítani kell azt, hogy az emberek bízhassanak az internetben és németként, valamint európaiként is vissza kell nyernünk a digitális szuverenitásunkat. Erre sok pénzt kell majd áldoznunk" - szögezte le a politikus.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #5
    Ez egy politikus, munkaköri leírása, hogy nagy dolgokat álmodjon.
  • tar86 #4
    Azt ne várjátok hogy nektek részletesen kikotyogja a megoldás menetét!
  • bertino #3
    :D
  • Csuhika #2
    Hát szó szerint. Ilyen szar cikket régen olvastam de ez a legdurvább:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Úgy gondolom, teljesen mindegy, hogy használom-e a Twittert vagy sem, ettől ugyanis sem a bajor erdőben vagy az Eifel-hegységben nem lesz senkinek gyors internetelérése." Tényleg bazdmeg? Nagyon kemény az ember. De ez hogy "A Facebookon régen volt egy profilom, amit az irodám működtetett. Ez a jövőben is így lesz" ennek mi köze a cikk címéhez és különben is ki a faszt érdekel, hogy ennek a buzinak milyen profilja van azon a kibaszott féjszbukkoneeee.

    Ja meg aztán pár hónapja még az volt a téma itt az SG-is, hogy a Deutsch Telekom milyen szintem megrendszabályozza az előfizetők hozzáférését ez a díszfasz meg a világ leggyorsabb internethálózatát építené ki.


    Én vártam egy kis technikai vagy anyagi megközelítést de ehelyett ez a kretén elmesélte, hogy miről álmodik.
  • Sajátvéleményem #1
    "Nesze semmi fogd meg jól..."