Szekeres Viktor

Nemsokára indul az M3, az MTVA új tévécsatornája

2013. december 15-én új televíziós csatornát indít a közmédia. Az M3 elnevezésű, archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna fő profilja mindazon régi felvételek sugárzása lesz, amelyek a közmédia archívumaiban érhetőek el.

December 15-én indul el az M3 elnevezésű retró tévécsatorna. Az M3 olyan egyedi, az MTVA archívumában található, régóta várt műsorokat fog kínálni a tervek szerint, melyekkel a nézők máshol biztosan nem találkozhatnak. A közmédia ötödik televíziós csatornájának indításával azt a 2012-ben megfogalmazott célt valósítja meg, hogy "közösségi médiává váljon és minden korosztály és érdeklődési kör számára értelmes, értékes tartalmat nyújtson".

Az eddigi gyakorlattól eltérően nem a múlt anyagainak "leporolása" volt a közmédia célja a közlemény szerint, hanem hogy "újra lendületbe hozzák azokat a műsorokat, amelyek egyszer már bizonyítottak". A csatorna kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, láthatóak lesznek sportműsorok, oktató anyagok, gyerek és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videó klipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek.

A tervek szerint a műsorszünet idején is akad néznivaló az M3-on, hiszen éjféltől reggel 6:00 óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • lacyb #4
  váá még egy remek mód a nagy pénzek lenyúlására.
  Egy semmire sem jó műsorfolyam
  ami egyrészt szimplán lenyúlta a Filmmuzeum ötletét a képekkel - ott az amatőr videók mentek de ugye az elv hasonló.
  A másik meg, hogy ki a fenét érdekelnek olyan sportműsorok (amiket élőben se nézek) amik 30-40 éve történtek, tudjuk a végeredményt, és nem fog senki 4-5 alkalommal is halálra izgulni.
  Oktató anyagok: minden tiszteletem Öveges tanár úré de azon kívül kb annyit haladt a világ előre hogy nem gondolnám, hogy ezek a régi oktató anyagok oly naprakészek lennének.
  A vetélkedők meg kb a sportműsorok kategória, ki a fenét érdekelhet egy 30 éve lejátszott vetélkedő, vagy tehetségkutató?

 • kjhun #3
  Az, csak teszt volt.

  Emez, állítólag fizetős csatorna lesz.
  Ha, az lesz, akkor mi jogon akarnák fizetőssé tenni, amikor közszolgálati adó lenne? Nem, a köz tulajdonában van a tv??
 • jackoneill90 #2
  a műsorszünet programja érdekel. a többi esetleg nagyapámat.
 • akyyy #1
  és akkor az m3D vel mi lesz?