Szekeres Viktor

Újabb sorozatos és filmes tévécsatornák indulnak itthon

Még mindig jó üzlet a kábeltévé és egyre több külföldi társaság akar jelen lenni itthon, így a Universal és a CBS mellé saját adóval érkezik a Paramount és a FOX is - utóbbi a The Walking Deadet is elhozhatja.

Érdekelne a szinkronos The Walking Dead?
  • Igen, mindenképp.
  • Rendszeresen biztos, nem nézném.
  • Nem.
Eddig sem panaszkodhattak azok, akik tévét akartak nézni, hiszen rengeteg csatorna közül választhattak. A filmes/tévés rovatban minket természetesen leginkább azok érdekelnek, melyek filmeket és tévésorozatokat adnak. Már eddig is jelen volt jó pár "nagy" a hazai piacon, a Modern Times Group a VIASAT3 után idővel elindította a VIASAT6-ot, a Sony az AXN mellett éppen ősszel mutatta be az AXN Blacket és AXN White-ot, a Universal már jó ideje jelen van a Universal Channellel, nemrég a CBS is indított hazánkban egy csatornát, de láthatunk rengeteg príma sorozatot (novemberben például a Doctor Who 7. szezonját) eredeti nyelven a BBC Entertainmenten is. És akkor az HBO-ról, a Cinemaxról vagy a Viacom Comedy Centraljáról még nem is beszéltünk.


Ezen csatornák többsége jelentkezik premier tartalmakkal, olykor saját gyártású sorozatokkal és filmekkel is. Az AXN a sok vásárolt sorozata mellett a tavalyi Cég után idén két másik sajátgyártást kezdett el adni, a Hannibalt, valamint a Crossing Lines - Határtalanult. Az HBO és a Cinemax amerikai tárcsatornáik szinte mindegyik sorozatát adják általában a világpremier környékén, előbbi magyar sorozatokat is készít (Terápia, Társas játék), de például a Universal is tart évi egy-két sorozatpremiert amerikai anyastúdiója szériáiiból, a Universal égisze alá tartozó Syfy sajátgyártású filmes kínálatáról nem is beszélve.

Úgy tűnik, hogy mostanában megindult egy nagyobb, helyezkedési folyamat, hiszen már a tavalyi év végén elkezdett sugározni a CBS Reality, melyet az anyacég tervei szerint követne a CBS Drama, CBS Action és CBS Europa is. Ezt nem sokkal később követte a Comedy Central Extra, ősszel pedig az AXN SCIFI és AXN Crime helyére belépett az AXN Black és AXN White, s jelen állás szerint, mint arról már korábban beszámoltunk, 2014-ben a sor a Viacom Paramount Channel nevű csatornájával fog folytatódni. Utóbbi csatorna a tervek szerint a Paramount stúdió legnagyobb filmjeit fogja sugározni - a régi klasszikusoktól a legújabb mozifilmekig, de persze a tévésorozatok sem maradhatnak ki a kínálatból.


A legfrissebb jövevény pedig a Fox International lehet. A Sat-Tv-Radio információi szerint 2014. tavaszán indítaná új csatornáját a NatGeo, NatGeo HD, NetGeoWild (HD) és Baby TV tulajdonosa. A lap úgy tudja, hogy a csatorna megjelenésére a nagy szolgáltatók közül a Telekom és a UPC hálózatain lehet számítani, a Digi-nél erre kevés az esély. A Fox International Channels hozzánk költözése egyébként valahol magától értetődőnek is mondható, hiszen a szomszédos országok mindegyikében elérhető egy vagy több csatornája: Ausztriában a Fox, Ukrajnában, Szlovéniában, Szeriában és Horvátországban a Fox Life, Szlovéniában, Szerbiában és Horvátországban pedig a Fox Crime.

Persze aki arra számít, hogy a Paramount és Fox piacra lépésével hirtelen igazi kánaán köszönt rá, az nagyon téved, hiszen mindkét csatorna jobbára olyan filmeket és sorozatokat fog adni, amiket már láthattunk korábban máshol - és szívesen újranéznénk. Persze heti egy-két exkluzív, premiertartalom nélkül nem lehet állandó nézőket nyerni, ezért valószínűsíthető, hogy például a Fox be fogja dobni az általa a nemzetközi piacokon forgalmazott The Walking Deadet, melynek hazai bemutatójára már sokan várnak évek óta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • boond #2
    "dorama nulla, anime nulla"

    Valószínűleg sok hiány nincs rá (értsd ez inkább szubkultúra). Keleti filmekkel is lehet hasonló a helyzet, bár a közelmúltban volt épp egy fesztivál, ahol többnyire keleti filmeket mutattak be...
  • zola2000 #1
    "Eddig sem panaszkodhattak azok, akik tévét akartak nézni,"

    A magyar csatornákon dorama nulla, anime nulla, keleti film nulla megy szinte, bezzeg újabb amerikai csatornák kellenek ide mint a tífusz...