Berta Sándor

Terjeszkedni akar a Spotify

Az egyre népszerűbb stream-szolgáltató terjeszkedni szeretne, erre azonban nincs pénze. A Deutsche Telekom állítólag azt fontolgatja, hogy tulajdonrészt vásárol a vállalatban.

Martin Lorentzonnal, a cég társalapítójával már tavaly tárgyalásokat kezdeményezett René Obermann, a Deutsche Telekom (DT) vezetője. A befektetéssel kapcsolatos döntés a következő hetekben megszülethet - írta bennfentesekre hivatkozva a Manager Magazin. A tudósítás szerint a svéd vállalkozásban való tulajdonrész-szerzésről a 2012-es első kapcsolatfelvétel óta - igaz, szünetek beiktatásával - már javában folynak a háttérben az egyeztetések. Az ok egyszerű: Daniel Ek és Martin Lorentzon, a Spotify két társalapítója egy ideje befektetőket keresnek, hogy így biztosítsák a szolgáltató további gyors növekedését. A bonni társaság a közeljövőben megvizsgálja a lehetőségeket és ezután dönt a kérdésben.

A DT szóvivője cáfolta a Manager Magazin által megszellőztetett információkat, mondván jelenleg nem terveznek ilyen vásárlást. Az ugyanakkor tény, hogy a DT és a Spotify jelenleg is együttműködnek: a svéd platform legutóbb egy évvel ezelőtt jutott komoly befektetői pénzekhez, akkor összesen 100 millió dollárt tudott összegyűjteni és ennek köszönhetően a vállalkozás értéke elérte a 3 milliárd dollárt.

Stefan Zilch, a Spotify németországi, osztrák és svájci üzletekért felelős ügyvezetője szeptember végén azt nyilatkozta, hogy a jövőben számos helyen terjeszkedhet. A vállalatnak külön csapata van, amely megvizsgálja, hogy a kiválasztott országban hányan élnek, mekkora a zenei piac és hányan fizetnek a zenékért. A terjeszkedés főként az általános internethasználattól, a szélessávú és a mobil hozzáférések számától függ. A szolgáltatásnak azonban a terjeszkedéshez alighanem szüksége lenne plusz tőkére és ezt akár a DT segítségével is biztosíthatná.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #1
    Hozzánk meg a NETFLIX jöhetne. Arra még elő is fizetnék.