Szekeres Viktor

Három új, magyar tudományos sorozattal jelentkezik a Spektrum

A Spektrum három új, hazai gyártású sorozatot mutat be idén. Az új műsorok ugyan más-más témákról - fizikáról, hálózatokról, világhírű magyar vállalatokról - szólnak, mégis összeköti őket, hogy izgalmas, szórakoztató formában járnak körbe tudományos témákat.

Három sajátgyártású sorozattal rukkol elő idén a Spektrum tévécsatorna, melyek a Brutális Fizika, a Behálózva, és az Ötlettől a milliókig címeket kapták. A sorozatokat az év utolsó negyedévében, egy-egy hónapon át sugározza a Spektrum, megvalósításukban pedig olyan ismert nevek vettek részt, mint Barabási Albert-László, tudós, a hálózatkutatás szakértője, Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéki-mérnöke, Dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, Gerendai Károly, a Sziget Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója, Árvai Péter, a Prezi alapítója és ügyvezető igazgatója, és Fehér Gyula, a Ustream alapító-tulajdonosa.

A három újdonság közül elsőként, október 5-től a Brutális Fizika című sorozattal találkozhatnak a nézők. A sorozat a hétköznapi élet fontos részévé vált fizikai jelenségeket vizsgálja október négy szombatján. A műsor főszereplője, Härtlein Károly a sebesség, az erőkar, a lökéshullámok és a nyomás témaköreit veszi végig látványos kísérletekkel. A sorozat másik kulcsfigurája Vályi István, a Totalcar internetes autós magazin munkatársa. Vályi István végigvezeti a nézőt a kísérletek teljes folyamatán, és a hétköznapi ember fizikatudását segítségül hívva a laikus érdeklődőket képviseli a műsorban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #1
    Egy hir, ami tobbszorros hurrat er.
    Megis, no comment(s).
    Remelem a sorozat nem fullad erdektelensegbe. Bar a sikeres vallalatok a meggazdagosas hogyanja miatt lehet leultetik a porokat :)