Gyurkity Péter

A Samsung is 64 bites chipekre vált

A kínai terjeszkedés mellett a 64 bites mobil chipek alkalmazását is tervezi a dél-koreai gyártó, amelynek révén a következő generációs okostelefonok már ezzel szerelve jelennének meg.


Az iPhone 5S nyomás alá helyezte a gyártókat
Az elmúlt napokban olvashattunk arról, hogy a várva-várt, majd kisebb csalódást keltő iPhone 5S egy 64 bites chippel, valamint az ehhez igazodó iOS 7 operációs rendszerrel jelenik meg. A Samsung válaszára sem kell azonban sokat várnunk, hiszen ők is tervezik a váltást.

Azt ugyan még nem igazán tudni, hogy pontosan miben jelent majd változást, netán előrelépést a 64 bites processzorok széleskörű alkalmazása, a cég azonban semmit sem bíz a véletlenre, igyekeznek még időben reagálni a rivális lépésére. Egy koreai lapnak a Samsung első embere árulta el, hogy valóban tervezik a 64 bites példányok bevezetését, amely tulajdonképpen az ARMv8 architektúra felhasználását jelenti, hiszen az ARM hozta létre az ehhez szükséges technológiát.

Arról maga a fejlesztő cég nyilatkozott nem is olyan régen, hogy várhatóan több partnerük megkezdi az említett technológia és architektúra alkalmazását, amelyre legkorábban 2014 elején kerül majd sor. A Samsung egyelőre annyit árult el, hogy a soron következő okostelefonokban szeretnék felhasználni azt, vagyis a Cortex-A53 és/vagy Cortex-A57 magok ezek fejlesztésekben bukkannak majd fel, minden bizonnyal a második negyedév folyamán.

Ezt követően futhatnak be a külső fejlesztőktől származó alkalmazások, amelyek szintén kihasználják a 64 bit előnyeit, miközben a gyártó a fogyasztás visszafogására és a további optimalizációra koncentrál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #23
    Most bele lehet kotni a szemantikaba, hogy a "hirdetes" a reklam szinonimaja, meg gondolom nekik is van marketing osztalyuk, ami ugyanugy penzbe kerul, ergo kell rendelkezniuk nem nullas marketing budzsevel is, de ez most lenyegtelen...

    Az pedig, h a termékek fele marketingre megy onnan van, hogy ezen a területen dolgozok.

    Anekdotalis bizonyitek... valami forras a nagyobb piaci szereplokrol jobb lett volna, de akkor szamoljunk:

    iPhone 5 BOM+gyartas = $207
    Apple 2013/1 FQ (iPhone eladasok) = 47.8mil

    Ha csak azt vesszuk, hogy ugyanannyit koltenek gyartasra, mint marketingre (bar szerintem te az eladasi ar felere gondoltal), akkor - a te logikad szerint - az jon ki, hogy ebben a negyedevben kizarolag az iPhone marketingjere kozel $1mrd-ot koltottek.

    A valosag ellenben az, hogy egesz evben, az osszes termekukre koltottek ennyit
  • carville #22
    Az lenne oximoron, ha azzal hirdetne, hogy nem hirdet. -_-

    Megengedő logikával ezt is meg lehet magyarázni, de szándékosan fogalmaztam inkább úgy, hogy "nem költ reklámra", mert az minden egészséges értelmezésben logikus. Senkinek sem fizetnek azért, hogy terjedjen a hírük, de attól még ha kiadnak egy közleményt, ami utána szájról szájra megy, az attól még hirdetés. Költségmentes hirdetés. Tehát nem költöttek erre a reklámra, ingyenes hirdetik magukat. Ha ez neked oximoron, értelmezd újra.

    Az pedig, h a termékek fele marketingre megy onnan van, hogy ezen a területen dolgozok. Persze cége válogatja, mennyit épít be az árba ténylegesen, a nagy multiknál viszont az 50% az az aranyszabály, amivel gyakran telibe trafálsz. Ami ettől eltér inkább kivétel. (De természetesen létező kivételek, hisz a reklámköltség is fontos profitmaximalizáló tényező.)
  • Papichulo #21
    Másolnak és? Ha úgyanaz van benne minek fizesek érte többet.

    Ha mindenki toluk rendel es elmaradnak a fejlesztesek, akkor mit fognak masolni legkozelebb?

    A gyogyszeriparban is hatalmas gond ez, merthogy mekkora tetel egy tabletta legyartasa? Par cent.
    Es mekkora koltseg egy molekulat tomegtermelesre alkalmas allapotba hozni? Milliard dollarok.
  • fergusonpapa #20
    és most miért fizessem én meg a fejlesztési és reklám költségeket? Nekik erre nincs szükség felkerül több nagy oldalra, lerendeled küldik és ennyi.. Na bum. Másolnak és? Ha úgyanaz van benne minek fizesek érte többet. Persze vannak hülyék és ezt is megmagyarázák.
  • Papichulo #19
    R&D-nél sokkal fontosabb költség a marketing. Az adja igazából a költségek felét.

    Honnan jon ez az adat?

    azzal hirdeti magát, hogy nem költ reklámra

    Ez egy oxymoron :)

    Mindazonaltal mennyit koltenek R&D-re? Ketlem, hogy annyit, mint az SEC vagy az Apple. Kozel sem.
  • carville #18
    R&D-nél sokkal fontosabb költség a marketing. Az adja igazából a költségek felét.

    Az Oppo márka egyedül azzal hirdeti magát, hogy nem költ reklámra, és attól olyan olcsó. Az Oppo 5 kb fele annyiba kerül mint a Galaxy S4 (120 ezer forint a 220 ezer ellen), miközben majdhogynem ugyanolyan vasból készül. http://europe.oppostyle.com/find-5/8-find-5-white.html

    És ez egy teljesen reális árkülönbség a marketing nélküli és az azzal felfújt ár között.
  • carville #17
    Ezen a kommenten azért tudtam jót kacagni, mert az én 1. generációs Nexus 7-em 2 hónap 7 nap után "szét esett" :) Konkrétan be se lehet kapcsolni szinten gallyra ment.

    Persze az Asus 2 év garanciát ad, szóval a kissé lassú szervíz után kaptam újat, ami azóta is (kb 7 hónap) tökéletesen szuperál. És még mindig nem kell aggódnom a garancia miatt se.
  • narumon #16
    Hát egy pár helyen már szétszedték az iphonet és az S4-et, mindkettő előállítási költségét jóval magasabbra tették mint 30e forint - és akkor még a support, hivatalosságot bele sem számoltad, mint ahogy a fejlesztési költségeket sem. Kínaiak most már elég szépen tudnak másolni, de ha nekik kell fejleszteni akkor megáll a tudomány...
  • Papichulo #15
    1 csúcsmodel telefon előállítási költésge 30e ft. Nem egy cikk írt erről. Kinai márka adja ezt 50-60ért.

    Es mennyi az R&D koltseg ebbol? Ha meg erre senki mas sem koltene, akkor hol maradna a fejlodes?
  • cloud.strife #14
    És pontosan ugyanazt kapod 20e-ért mint a pl. Samu amit 100e-ért ad mi?

    Ezt komolyan el is hiszed vagy ez valami kandikamera? :D