Berta Sándor

Galaxy Tab 3 gyerekeknek

A dél-koreai elektronikai társaság egy további termékkel bővíti ki a Galaxy Tab 3 táblacsaládot. Az új készülék kifejezetten a gyerekeknek készül.

"Lehetőséget láttunk arra, hogy a gyermekeknek készítsünk egy olyan eszközt, amely intuitív és a koruknak megfelelő felhasználói élményt nyújt a számukra" - jelentette ki JK Shin, a Samsung vezérigazgatója. A menedzser hozzátette: biztos abban, hogy a szülők is díjazni fogják a gazdag és a tanítást segítő tartalomkínálatot. A hagyományos modellekkel ellentétben a Samsung Galaxy Tab 3 Kids színes dobozban érkezik és robusztusabb csomagolást kapott. A tábla PC 7 hüvelykes érintőkijelzővel; 1,2 GHz órajelű, kétmagos processzorral és 1 gigabájt RAM-mal látták el, az operációs rendszere pedig az Android 4.1. A hátoldali kamera 3 megapixeles, az előoldali 1,3 megapixeles.


A cég számos beállítási lehetőséget kínál a szülőknek, így többek között meghatározhatják azt is, hogy a csemetéjük milyen napszakokban használja a tábláját. Amennyiben az előre beállított időszak lejárt, úgy egy új jelszót kell megadni, különben a készülék zárolva marad. A kezelőfelületet is kifejezetten a gyermekek igényei alapján módosították. Az új modell sikeres lehet, ugyanis egyre több családban van kereslet táblagépekre. A szülők ezeket az eszközöket megfelelőnek tartják arra, hogy a kicsiket megismertessék a számítástechnika világával. Telepíthetők rájuk játékok és oktatóprogramok, ráadásul általában robusztusabbak a notebookoknál.

A Galaxy Tab 3 Kids szeptember elejétől lesz elérhető Dél-Koreában, később Kínában, Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Afrikában, Dél-Amerikában és Délkelet-Ázsiában is elérhető lesz. A Samsung nem közölte a tábla PC bevezető árát. A gyerekeknek szánt táblák nem számítanak újdonságnak: 2011-ben jelent meg a 7 hüvelykes képernyővel ellátott ViNCi-Tab, míg tavaly az Archos is piacra dobta a szintén 7 hüvelykes kijelzővel felszerelt saját modelljét, aminek neve Child Pad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #3
    Nem, nincs semmi "helyett".
  • tomcsa4 #2
    Most elsüssem azt a blőd dumát (sajnos igaz, akeámennyire blőd), hogy a 8 év alattiak negyede frankón kezeli a számítógépet, okostelefont, de a cipőjét nem tudja bekötni?
  • gombabácsi #1
    "A szülők ezeket az eszközöket megfelelőnek tartják arra, hogy a kicsiket megismertessék a számítástechnika világával."

    Helyett: az appok sík primitív világával.