Szekeres Viktor

Mégsem lett szuperjó a Prometheus

Megjelentek az első kritikák a Prometheusról: rajongói körökben több a negatív, illetve csalódott vélemény, az újságíróknak viszont tetszett a film, bár többségük szerint közel sem annyira jó, mint amekkora a hájp.

Amerikában csak jövő pénteken mutatják be a Prometheust, de az újságírók már láthatták a filmet, itthon már jövő csütörtökön elér hozzánk Ridley Scott scifije, azonban a hazai sajtóvetítésre csak egy nappal előtte kerül sor, így mi még nem tudunk nyilatkozni arról, hogy sikerült a film. Viszont más európai országokban tudnak, hiszen Angliában vagy Franciaországban e héten van a Prometheus premierje, s ennek örömére már magyar nyelvű kritikát is lehet olvasni róla. (A kritikus szerint látványos, szórakoztató, de közel sem feledhetetlen, nem lesz klasszikus.)

Abban a külföldi kritikák is egyetértenek, hogy akkor üt a legnagyobbat a film, ha az ember semmit sem tud róla, hiszen akkor 5 percenként lepődhet meg, míg mások az elején unatkozhatnak, ráadásul a film végéről is láthattak jeleneteket az előzetesekben. Ugyancsak egyetértenek a kritikusok abban, hogy a látvány remek és a 3D-t is jól alkalmazza a film. A Rottentomatoes kritikaösszesítő oldalon egyelőre 16 pozitív és 2 negatív kritika található, azonban a pozitív kritikákat elolvasva kiderül, hogy közel sem csak hozsannát kap a film, hanem a legtöbben akadnak negatívumként felsorolt momentumok, s ennyiben rímelnek is a fent linkelt magyar véleményre.

Aki egyébként Promethus-vélemények olvasására adja a fejét, az mindenképp óvatosan tegye, hiszen a filmnek van egy nagyon fontos csavarja, amit már sokan kitaláltak. Ebbe a fordulatba különösen a közösségi oldalakon könnyű belefutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #36
    És az amerikai premier első napján már csak 7.8/10.

    Köszöntem.
  • Achatius #35
    Kevés filmet jellemzek ezzel a jelzővel, de ez a film úgy el lett rontva ahogy van. Kifejezetten sajnálom azt a pénzt amit a mozira költöttem. Nem elég, hogy végig untam az egészet, de ahogy az előttem lévő is mondta, ebben a filmben igazából nem kapunk semmire sem választ.
  • GaborT28 #34
    Hát én ma megnéztem. Hónapok óta vártam ezt a filmet; pár napja újra végnéztem a klasszikus Alien filmeket, bízva abban, hogy a Prometheusban majd könnyebben észreveszem a meglepetéseket, hogy választ kapok én is és a többi rajongó is a régi kérdésekre. Nem így lett; és ez a nem a kamerás minőségnek tudható be.
    Ezt a filmet egyszerűen nem lehet a Nyolcadik utashoz kötni. Önálló alkotásként remek. De mint Alien film?Vagy előzmény? .... pfff Inkább újabb relytéjekkel állok szemben most, hogy láttam. (Vagy inkább bakikkal) Jól szórakoztam, látványos volt, érdekes, de ez nem fog original dobozban a többi lemez mellé kerülni.
  • Merces #33
    ..meg akarod nézni kardoskodsz mellette, ergo elvárásaid vannak vele szemben lehet mondani hogy tetszik....engem meg eltiasztott a kampány , de biztos a legcsapnivalóbb részekkel reklámozták ugy bánom, majd ha unalmas hétfő este lesz a tévében akkor lehet, hogy megnézem
  • tomboy013 #32
    Aha látom tudod kinek milyen lesz a szinészi játéka meg a sztory-t is ismered így látatlanba. Jólvan elhiszem neked Egy szóval se mondtam hogy tetszik ahogy azt sem hogy nem. Nekem amúgy tök mindegy megnézed-e vagy sem. Te maradsz le róla nem én
  • Merces #31
    ..szerintem meg is indokoltam, ha neked tetszik, gondolom látatlanba hát az meg a te butaságod...
  • FoodLFG #30
  • tomboy013 #29
    Én igazából arra gondoltam vinnie aki látatlanba azt mondja hogy ez szar mert a kritika azt írta. Nyilván azért valamilyen szinten én is megnézem hogy mit írnak a filmről az emberek mert például az 1.6-os IMDb pontszámú Justin Bieber filmet én sem nézem meg =) Gondolok itt Mercesre aki látatlaba szarozik. De persze ez az ő butasága én csak a véleményem írom le
  • scagnetti #28
    Szerintem aki Cam-es verzió alapján ítéli meg a filmet, az inkább ne is mondjon véleményt, mert az aztán a legalja.
    Erről ennyit.
  • kerge30 #27
    Csak amíg az Eredet vagy az Alien többszázezer szavazat után áll ilyen magas pontértéken,addig a Prometheus 2500 szavazatnál tart egyelőre...