Szekeres Viktor

Meghátrált a filmcímeket másoló Asylum stúdió

Először akadt ki hivatalosan nagy hollywoodi stúdió a másolatfilmeket gyártó Asylumra, melynek eredményeként utóbbi kénytelen volt megváltoztatni egyik filmjének címét.

Az amerikai Asylum stúdió évente pár alkalommal ún. mockbuster filmeket is gyárt a Zs-kategóriás lényfilmjei mellé - ezek azok a produkciók, mely Hollywood éppen aktuális nagyszabású filmjeivel egy időben jelennek meg lakossági forgalmazásban, s általában hasonló címet viselnek. Természetesen csak a cím lehet hasonló, hiszen az mockbusterök gyártásánál még nem tudni, hogy miről fog szólni a hollywoodi produkció, azonban ezt a "címbitorlást" múlt hónapban megunta a Universal stúdió.


Elmondásuk szerint ugyanis az Asylum American Battleship című filmje megtévesztheti a nézőket, akik azt hihetik a kisköltségvetésű filmre, hogy az azonos a Universal itthon Csatahajó címen bemutatott Battleshipjével. A stúdió keresetét a hasonló plakátokkal is alátámasztotta. Az Asylum azzal védekezett, hogy filmjük promócióját már egy éve elkezdték és a Universal eleinte még panaszt sem emelt ellene, illetve azt rótták fel a nagy hollywoodi stúdiónak, hogy ezzel a lépéssel akarják a Csatahajó várható bukását "rákenni valakire". Mindezen szólamok ellenére az Asylum végül inkább megváltoztatta az American Battleship címét, melyet ezentúl American Warships-ként kell keresni.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #7
    Ez USA-ra érvényes. Amerikában most mutatták be a Battleshipet és a DVD is most jelent meg.
  • Kemény Husi #6
    Mm, nem késo ez egy kicsit? A Battleship már rég lefutott/bukott a mozikban, idekint az angoloknál pedig már pl. tele vannak a polcok American Battleship (originál címmel) DVD-kkel, BR-ekkel.

    A nagytesó BR-megjelenésébe esetleg még bekavarhat a dolog, de nem holnap lesz még.
  • cateran #5
    Szerintem csak beijedtek, hogy jobban sikerult a film, mint az ovek (Bar az American Battleshiphez nem volt "szerencsem", de a Battleshiphez igen...10/10-es propagandafilm a haditengereszetnek, amugy nem eri meg a savszelesseget sem...)
    Amugy -latatlanban- a 2 kozott csak a koltsegvetes lehet a kulonbseg...es az ezzel jaro difi (CGI, "profi" szineszek, stb)
  • Shiloh #4
    Miért degradálják le mindig az Amerikaiakat?? Talán először itthon kellene kicsit szétnézni.
  • winnie #3
    pár buta amerikai? az utóbbi 7-ből, amit itthon bemutattak 6 megnyerte a sávjában az estét.
  • Skynet #2
    Én csak azt nem tudom elképzelni ki a francnak csinálnak filmeket,mert pár igazi buta amerikain kívül szerintem jó ha világszerte 1-2ezer ember megnézi ezeket a szemeteket...
    Youtube-on összevágva a klasszikus "szupermozi" jeleneteket ezekből a szemetekből hogy röhögjön az ember,arra jók...Másra nem...
  • Zombee #1
    Az a bukás azóta már nem csak várható. Amúgy én pl. tudtam, mi a különbség, nem emiatt nem ültem be a moziba... NEM, itthon sem láttam.