Berta Sándor

Megvásárolja a használt CD-ket az Amazon

Az eredetileg könyváruházként indult cég kibővítette úgynevezett Trade-in-Service ajánlatát, így immár használt CD- és DVD-lemezeket is megvásárol, nem csak az Egyesült Államokban, hanem Európában is.

A társaság azt szeretné, ha a jövőben egyre több felhasználó küldené el neki a megunt könyveit, videojátékait, CD- és DVD-lemezeit. A jó állapotú korongokért az emberek akár 2-3 dollárt is kaphatnak, de ezt az összeget nem készpénzben kapnák meg, hanem utalványok formájában. Az Amazon kizárólag a jó állapotú köteteket, videojátékokat és diszkeket veszi meg, vagyis például az olyan adathordozókat nem, amelyeken karcolások láthatók. Az ajánlat már nem csak az Egyesült Államokban él, hanem Európában is, igaz a kontinensünkön nem minden termékre vonatkozik.


"Németországban a Trade-in-Service program a könyvekre és a videojátékokra korlátozódik, de természetesen a sikeres szolgáltatásokat új termékkategóriákra is kiterjesztjük. Jelenleg azonban ez a kérdés még nem aktuális" - nyilatkozta Christine Höger, az Amazon Németország képviselője. Az Amazon lehetővé teszi, hogy a programban részt vevők postán, a vevő által fizetve küldhessék el megunt CD-iket. Az egyes árucikkekért kapott összeg attól függ, hogy az adott termék milyen állapotban van. Az ajánlat vonzó lehet sok felhasználónak, hiszen úgy szabadulhatnak meg zenei albumaiktól, hogy ezzel még pénzt is keresnek.

A vállalat joggal bízhat abban, hogy az utalványok népszerűek lesznek, korábbi tanulmányokból ugyanis kiderült, hogy az ajándékutalványokkal rendelkező személyek nagy átlagban 40 százalékkal több pénzt adnak ki annál, mint amekkora összeg a kuponon szerepel. Ráadásul így a felhasználók még jobban kötődhetnek az Amazonhoz, s a társaságnak minden egyes vevőre szüksége van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kjhun #4
    És ha olyan játékot adsz el, amihez van/felhasznált(ad/ák) a serialt/regkulcsot, stb, azzal mit csináljon a vevő?? Vegyen hozzá, vagy kap hozzá másikat? Zene cd, még hagyján, de játék/program esetén, már kényes ügy is lehet az eredeti kiadók részéről.
  • kecskeszeme #3
    "A vállalat jobbal bízhat abba"

    abba bele nekije...

    Ne már...
  • LucyFerr #2
    Milyen érdekes, ha én árulok a használt CD-t, DVD-t az sérti a szerzői jogokat, ha ők akkor nem?
  • Madve #1
    Most én vagyok a hülye, vagy rosszul emlékszem, de néhány hónapja nem pont ez volt a legnagyobb ördögi tett a jogvédők szemében, és nem pont ezzel kaptak el valakit? Vagy ha Amazon csinálja, akkor rendben van?