Ötvös Tibor

2011 legjobb ingyenes játékai

Tavaly nagy siker övezte az aktuálisan megjelent ingyenesen játszható alkotásokat bemutató sorozatunkat, melyet idén is szeretnénk majd folytatni - persze csak akkor, ha lesznek arra érdemes alkotások. Év végén sajnos elég kevés ilyen cím jelent meg, de 2011-ben voltak azért kiváló alkotások, melyek közül most az öt legjobbat vesszük sorba. A lista szubjektív és a saját élményeinken alapul.

5. Don't Take It Personally, Babe, It Just Ain't Your Story
Az elég hosszúra nyúlt cím egy remek, kifejezetten a japán kultúra rajongóinak készült grafikus regény volt, melynek történéseibe jelentős beleszólásunk volt. A Don't Take It Personally, Babe, It Just Ain't Your Story főszereplője egy tanár, aki az iskolájában tanuló fiatalok konfliktusaiba folyik bele folyamatosan és próbál segíteni rajtuk.



4. Stealth Bastard
Ha nem lett volna a Metal Gear Solid, akkor jóval lelkesebben fogadtuk volna a Stealth Bastard megjelenését, ám mivel utóbbi ingyenesen jelent meg, így még így is nagyon örültünk a programnak. A játék egy 2D-s oldalról látható mászkálós játék, mely a klasszikus játékok játékmenetére épít. Néha alig pár másodpercünk van a minket kiszúró robotokat eliminálni és újra elbújni. Akinek kimaradt, érdemes tenni egy próbát vele, hiszen valóban az év egyik legjobbja a Stealth Bastard.

3. Wonderputt
A Wonderputt már a megjelenésekor az aktuális hónap legsikeresebb és legélvezetesebb alkotása volt és így nem meglepő, hogy helyet kapott az év végi listánkon is. A program egy tipikus golfjáték, melyben azonban a területet nem forgathatjuk, így ha rossz helyre ütjük a labdát, akkor bizony nagyon nehezen szedjük majd ki onnan - hiszen nem látjuk, pontosan hova esett.



2. Team Fortress 2
A második helyen egy 2007-ben megjelent alkotás, a Team Fortress 2 áll, mely sokak szemében minden idők legjobb PC-s multis lövöldözős játéka. Tavaly azonban teljesen ingyenessé vált, így méltán szerepelhet az ingyenes alkotások között. Természetesen vannak olyan részek, melyek eléréséhez fizetnünk kell, de szerencsére ezek nélkül is remekül el lehet szórakozni a játékkal.

1. Nadirim
Talán sokak most meglepődnek, de 2011-ben az ingyenes játékok közül a hazai fejlesztésű Nadirim című RPG lett a kedvencünk. A hangulatos grafika, a zene, a játékmenet... szóval elég sok dolog miatt szavaztuk meg a tavalyi év legjobbjának az Imperium Galactica alkotóinak első MMO-ját. Részletesebben itt olvashattok a programról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koschwarz #15
    Na most tudom hogy ez teljesen mas jellegu ingyenes jatek a cikkben levokho kepest de guglizzatok ra a last stand union city cimre...bongeszos jatek de zsenialis zombis akcio rpg jo szivvel ajanlom egy kis kazual szorakozasra bar el lehet szorakozni vele tobb oraig is mire vegigviszed.
  • Kornan #14
    NP, neten még mindig játszanak vele. :P Csak annyi a baj, hogy sok a veterán, így elég erősek az ellenfelek.
  • M2 #13
    Nagyon köszönöm, hogy beírtad a MechWarrior-t, csak halványan emlékeztem a játékra, címére viszont egyáltalán nem. És most ráadásul Free! :-)
  • Kornan #12
    Egy random oldalról akartam letölteni egy patchet és tök véletlen megakadt a szemem egy cikken amikbe volt pár ilyen.

    Aki még szereti az ilyen ingyenes játékokat és nem gond neki, hogy régi, akkor tudom még ajánlani a warzone 2100, mechwarrior 4 mercenaries, total annihilation: spring címeket.
  • FoodLFG #11
    Elég jónak tűnnek. Látok bennük fantáziát.

    Hogyan szoktál ilyen játékokra rábukkanni ?
  • Kasya #10
    Sajnálom, de a Nadirimet amennyire vártam, akkora csalódás volt.
  • TVelvet #9
    Drakensang Onlány? Hmm?
  • MiQ #8
    Pont a Nadirim lett az első :O
    Gratulálok a „kifinomult” ízléshez!!! Még az ingyenes RPG-k között sem lehetne az első!
  • M2 #7
    Első megnézésre a Nadirim óriási csalódás: olyan mintha a profi grafikusok elvitték volna a pénz 99%-át, így nem jutott az animátoroknak és a programozóknak.

    A kevesebb több lett volna, de remélem másoknak ez nem tűnik fel és lesz sok játékosuk!
  • Tetsuo #6
    Teljesen ingyenessé vált... természetesen vannak olyan részek, melyek eléréséhez fizetnünk kell.