Alex

Videóközvetítés a webre bárhonnan, azonnal

Három hónappal az amszterdami Nemzetközi Műsorszórási Konferencia után Magyarországon is bemutatkozott a LiveU új közvetítőegysége.

Elsősorban a digitális újságírókat célozza meg az új fejlesztés, amellyel most találkozhattak először a hazai médiumok képviselői. Az övtáskaméretű átjátszó eszköz szabad utat enged a helyszíni tudósításoknak: az ország területén szinte akárhol, tíz perc alatt képes élő videókapcsolatot varázsolni az esemény színhelye és a stúdió között.


Kamerához csatlakoztatott LiveU egység

Ran Rahav, a LiveU nemzetközi marketingigazgatója hangsúlyozta, az újságírásban egyre nagyobb szerepet kap a helyszíni élő közvetítés, így a vezető médiumok között ott dőlhet el a verseny, hogy melyik mikor és milyen eseményről tudósít a történéseket követő legkorábbi pillanatban. Az LU40i ennek megfelelően egy olyan eszköz, amely egyszerűen csatlakoztatható a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható kamerához, súlyánál és méreténél fogva akár egy kabátzsebben is elfér, és a mobilhálózatokon keresztül biztosítja a lehető legjobb minőségű videó átjátszást.


Abban az esetben, ha az eszköz a földrajzi helyzeténél fogva nem tud kapcsolódni a mobilhálózatokhoz, lehetőség van műholdas átjátszásra is. A több mint féléves tesztidőszakot követően november végén vált elérhetővé az EUTELSAT KA-sávos műholdszolgáltatása, amely nemcsak az állandó láthatóságot, hanem a képminőség megőrzését is garantálja használat közben. Az új műholdas közvetítésnek minimális tárgyi feltételei vannak: elég egy mobil műholdantennát és a magyar fejlesztésű itBroadcast vezérlőegységet hozzákapcsolni a LiveU eszközéhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    "és a mobilhálózatokon keresztül biztosítja a lehető legjobb minőségű videó átjátszást."
    Tekintve a jelenlegi lefedettséget nagy sávszéllességgel, ez megint Budapesten és pár nagyobb városban használható. Egyenlőre.