Szekeres Viktor

Újabb sikerfilm bukott meg Magyarországon

Nemzetközi viszonylatban már a 150 millió dolláros bevételt is átlépte a Steven Spielberg-féle Tintin kalandjai, idehaza viszont a nem tú0 ismert alapanyagból készült alkotás csúnyán elhasalt.

Itthon, ahogyan az várható volt, Steven Spielberg Tintinje nem okozott túlságosan nagy hisztériát, hiszen a 3D-ben és IMAX-ben is bemutatásra került animált képregény-adaptációt valamivel többen, mint 18 ezren nézték meg itthon vasárnapig bezárólag. Ez az erősen közepes teljesítmény mindössze a második helyre volt elegendő a hétvégi nézettségi toplistán, melyet természetesen továbbra is a Lopott idő című scifi vezet.


Míg a Tintin kalandjait 48 moziban mutatták be, addig a hét másik premierfilmjét, A segítséget csak 16-ban, azonban a 2 953-as nézőszám még így is zsengének mondható, főleg, ha a 160 millió dolláros amerikai bevételt nézzük. A hét további premierjei közül a Made In Hollywood 279 főt érdekelt, igaz csak egy moziban játszották, de a 2 kópiás Apró kis hazugságok is csak 791 jegyvásárlóig jutott el.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    A Panda 2 nem volt siker.
  • nessboth #2
    Magyar mozinézői igény:
    Fantasy: hupikék törpikék.
    akciófilm: Kung Fu panda
    Vígjáték: Rio.
    Sci-fi: Verdák.

    Ezek mind sikerfilmek voltak itthon...

    Lehet folytatni...
  • lcee #1
    Tintin Amerikában még nem is volt...
    Belgiumban meg biztos sokan megnézték, mert az eredeti onnan származik....
    Ez eddig nem nagy csoda.
    Másik, hogy Magyarországon nagyot kell alkotni ahhoz hogy elmenjenek moziba, és be is kellene reklámozni országos tv-kben a filmeket, mint régen, most már ez nem divat annyira... Nem is nagyon mennek az emberek moziba, és nem feltétlen a torrent miatt, akármennyire is bele akarják magyarázni a jogvédők.

    És nem utolsó sorban (de mégis:) )a magyarokat nem azok a filmek érdeklik, mint az amerikaiakat (továbbra sem mint ahogy eddig sem)