SG.hu

Két új Panasonic fényképezőgép

Két új fényképezőgépet mutatott be a Panasonic, egy kompaktot és egy 24-szeres nagyításra képes megazoomot. Meglepő módon csökkentettek a megapixelszámon.

A DMC-LS5 egy egyszerű kompakt, mely ötszörös nagyításra képes (26-130 mm) F2.8-6.5-ös lencséket kapott. Ez szélesebb átfogásra képes, mint ebben az osztályban megszokott, azaz kis étkezőben fényképezve is belefér az asztalnál ülő egész család, a 2.8-as fényerő pedig félhomályos környezetben is jó képminőséget biztosíthat. Szenzora 14 megapixeles. Van benne optikai képstabilizátor, és képes nagyfelbontású, 720p videókat készíteni. Beépített akkumulátor helyett AA elemekkel működik, ez nagyon ritka manapság. November táján fog megjelenni. Várható ára még nem ismert, de valószínűleg nem tér majd el nagyon a hasonló paraméterekkel rendelkező 150 dolláros Canon PowerShot A1200-tól, mely hasonló lencsével és optikai keresővel bír.


Az FZ családot is frissítették, az új tag a DMC-FZ47 kódnevet kapta. Optikája 24-szeres nagyításra képes (25-600mm). Természetesen van benne képstabilizátor, ráadásul egy különleges nanobevonatú felület csökkenti a belső tükröződéseket. A képeket 12 megapixeles CCD rögzíti, azaz visszavettek a korábbi 14 megabpixelből, aminek számos előnyt köszönhet. Először is a képek méretének csökkenése miatt számottevően javult a képfeldolgozás sebessége, azaz kijavították benne elődje, az FZ40 legnagyobb hibáját, a lassúságot, mely az azonos termékcsaládba tartozó FZ100-hoz képest különösen feltűnő volt. Ez szintén jó hatással járt a sorozatfényképezés sebességére is, teljes felbontásban másodpercenként 3,7 felvételt tud készíteni.


Akár 1080i felbontású HD videókat is tud rögzíteni. A gyártó közlése szerint csökkentették a működési zajt is, ami videózásnál lehet hasznos, továbbá ilyenkor is manuálisan állítható marad a záridő és a rekesz. A hátulján lévő LCD képátlója nem változott, ugyanúgy 3 coll, viszont a képe finomodott, 230 ezer pixelről a duplájára, 460 ezerre nőtt. Megtalálhatók benne a DMC-G3-ban debütált kreatív effektezés és a fotók színezésének lehetősége, azonban RAW formátumban nem tud menteni. Csak fekete színben lesz kapható, augusztustól kereshetjük a boltok polcain 400 dolláros ajánlott áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcee #1
    "Az FZ családot is frissítették, az új tag a DMC-FZ47 kódnevet kapta"

    Szerintem ez DMC-FZ48 akart lenni...
    Vagy legalábbis Magyarországon ilyen neve lesz...