MTI

Öt éve jelent meg az első YouTube-videó

A világ legnépszerűbb videomegosztó oldala, a YouTube április 23-án ünnepli ötéves születésnapját, azaz a néhány hónappal korábban bejegyzett oldalra ekkor került fel az első - 19 másodperces - videó.

Jawed Carimnak, a YouTube társalapítójának állatkerti kalandjairól szóló történelmi beszámolójára 1,9 millióan voltak kíváncsiak az elmúlt öt év során - Lady Gaga mindössze négy hónappal ezelőtt feltöltött videoklipjét viszont már több mint 178 millióan nézték meg. A Google 2006-ban az online videózásban rejlő lehetőségekre alapozva 1,65 milliárd dollárért (318 milliárd forintért) vásárolta meg az oldalt. Népszerűsége ellenére a YouTube azonban még most sem termel profitot, jóllehet a tulajdonos szerint csak hónapok kérdése, hogy a Google keresőmotorjánál bevált hirdetési megoldás a videomegosztót is nyereségessé tegye.

Az oldal látogatottsága közben napról napra emelkedik, jelenleg mintegy 1700 évre elegendő videó közül lehet válogatni. A Nielsen piackutató adatai szerint márciusban egyedül Nagy-Britanniából 17 millióan kattintottak a YouTube oldalaira, azaz kétszer többen, mint a BBC, a Channel 4 és az ITV kereskedelmi televíziók online videóira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bertino #3
    1700 évre elegendő felvétel az oldalon.

    metál
  • gulyasandras #2
    Mindig lementem a megnézendő videókat, így sokkal kényelmesebb.
  • JASON13 #1
    Azt hittem már öregebb youtube. A google-s hirdetéseket meg vettük észre csak normálisan videózni nem lehet tőlük... állandóan fel-le ugrálgatnak a rohadt reklámok...