Alex

Hét új kompakt gépet mutatott be a Nikon

Az érintőképernyőstől a nagy teljesítményű, nagy látószögű 26-szoros zoomobjektívesig mindenfajta készülék megtalálható a gyártó új sorozatában.

A Nikon bejelentette a COOLPIX kompakt digitális fényképezőgépek kollekciójának új tagjait. Megtalálható köztük a Nikon első Full HD-fényképezőgépe, egy kompakt érintőképernyős modell, valamint egy kompakt fényképezőgép 15-szörös zoomobjektívvel felszerelve. A fényképezőgépek az S3000 és S8000 modelleket követve teszik teljessé az új kollekciót.

Nikon S3000

Az S220 utódja, telezsúfolva automatikákkal. A 19 mm vastag váz 12 megapixelt és nagy látószögű 4-szeres NIKKOR zoomobjektívet rejt. Hátsó kijelzőjének képátlója 6,7 cm. Gombjai nagyméretűek, a zoom a fényképezőgép tetején állítható.

Hégy elmosódásgátló funkció van benne, 16 motívumprogram, melyek közül egy automatikus programválasztó választja ki a megfelelőt. A mosolyidőzítő automatikusan felismeri a mosolyt, és a megfelelő pillanatban készíti el a fényképet. Az arc-prioritásos AF-rendszer automatikusan felismer akár 12 embert a felvételen, beállítja az élességet és az expozíciót. A bőrlágyítás funkció automatikusan érzékeli és lágyítja a portrén szereplők bőrtónusait, így biztosítva a lehető legjobb felvételeket. A témakövetés ráállítja az élességet a mozgó témára, majd egészen addig a pillanatig követi, amíg úgy nem döntünk, hogy elkészítjük a felvételt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A mosolyüzemmód automatikusan kioldja a zárat, ha a fő modell mosolyog. A pislogásmentesítés funkció automatikusan két, egymást követő felvételt készít, majd menti azt a fényképet, amelyiken a modell szemei nyitva vannak. Amennyiben a fénykép készítésekor a modell szemei csukva vannak, a fényképezőgép pislogás-figyelmeztető funkciója aktiválódik, így nem fordul elő, hogy a csukott szemet csak a képek megtekintésekor vesszük észre. Végezetül a vörösszemhatás-csökkentés funkció automatikusan korrigálja a vörösszemhatást a fénykép mentése előtt.

A fényképezőgép PC vagy laptop használatával is tölthető az USB-töltőadapternek köszönhetően. Az alumínium vázas gép hét színben lesz kapható: fekete, ezüst, vörös, kék, narancssárga, magenta és zöld.

Nikon S4000

A cég közleménye szerint a divat követőinek készítették ezt a 12 megapixeles fényképezőgépet. Hátulján egy 7,6 cm-es érintőképernyő található. mellyel könnyen áttekinthetők az elkészített fényképek. Az érintéses kioldás használatával való fényképezés során a fényképezőgép a megérintett elemre automatikusan beállítja a megfelelő élességet és expozíciót. Videót HD minőségben rögzíthetünk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Nagy látószögű 4-szeres zoomra képes NIKKOR objektívet építettek bele. A képek élességét négyféle elmosódásgátló technológia minimalizálja, melyek csökkentik a téma mozgásából, a gyenge fényviszonyokból vagy a fényképezőgép rezgéséből eredő bemozdulás hatását. Az érintőképernyőhöz tartozó toll segítségével a fényképezőgépen is könnyen és gyorsan retusálhatja a fényképeket. Feljegyzéskészítő és rajzoló funkciók szintén a rendelkezésére állnak. A COOLPIX S4000 fekete, bronz, rózsaszín, valamint csillogó vörös színekben lesz kapható.

Nikon S8000

A gyártó közleménye szerint ez világ legkarcsúbb 10-szeres zoommal ellátott fényképezőgépe, vastagsága 27,3 mm. Alumínium vázzal rendelkezik, a jó fogást gumi bevonat biztosítja. A 14,2 megapixeles és DSLR osztályú AF-rendszerrel felszerelt modell pillanatok alatt használatra kész. 7,5 cm-es nagyfelbontású (921 ezer képpontos) LCD-monitort építettek bele, mely tükröződéscsökkentő bevonatot kapott.

Négyféle elmosódásgátló funkciója van. A 3200-as ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a fénykép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. További segítséget nyújt az objektív-eltolásos VR (rázkódáscsökkentés). Ez a funkció csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását, különösen gyenge fényviszonyok között vagy a fényképezőgép mozgása esetén. A mozgásérzékelés ellensúlyozza a fényképezőgép vagy a téma bemozdulását, így kiválóan alkalmas éjszakai jelenetek vagy beltéri sportesemények fényképezéséhez. Végezetül, a legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció használata esetén a fényképezőgép maximum 10 egymást követő felvételt készít, majd kiválasztja és menti a legélesebbet.

Klikk ide! Klikk ide!

Makró módban akár egy centiméterről is készíthetünk közeli fényképeket. Vakuvezérlő rendszerével természetes hatású felvételek készíthetők gyenge fényviszonyok között is. Külön videógomb használatával azonnal rögzíthetünk videót is. A sztereó hanggal ellátott nagyfelbontású (HD) videó funkció 720p-s felbontást nyújt és másodpercenként 30 képkockát rögzít. A fényképezőgép különlegessége a "kreatív szabályzó", amellyel a fényerő, a színtelítettség és a tónus mind könnyedén beállítható egy forgatható választótárcsa segítségével.

Ez is tölthető számítógépről, USB porton át. A modell a következő három színben kapható: fekete, barna és ezüst.

Nikon P100

Ez a modell átmenetet képez a kompakt és a tükörreflexes fényképezőgépek között. A 10,3 megapixeles gépben nagy látószögű, 26-szoros NIKKOR zoomobjektív van, extra alacsony fényszóródású (ED) üveggel szerelve. A hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelő érzékenységét külön kiemeli a gyártó, ráadásul az csökkenti a zajt, így gyenge fényviszonyok mellett is szép felvételeket készíthetünk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Különlegessége az 1080p HD-videófelvétel, melyet sztereó hang, optikai zoom, automatikus élességállítás egészít ki. Mindez másodpercenként 30 képkockában rögzítve. A jönnyű használhatóságot: külön videórögzítő gomb és 7,5 cm-es, elforgatható LCD-monitor gondoskodik a kényelemről. Természetesen ez is fel van szerelve elmosódásgátló beállításokkal. A COOLPIX P100 modell csak fekete színben lesz megvásárolható.

Nikon L110

Az L110 nagy látószögű, 15-szörös NIKKOR zoomobjektívet kapott. Felbontása 12,1 megapixel, LCD kijelzője pedig óriási, 7,5 cm-es képátlójú. Ötféle elmosódásgátló funkció, kényelmes fogás, 1 cm-es makró, valamint 15 motívumprogram gondoskodik arról, hogy a fényképek mindig jól sikerüljenek. A gyártó közleménye kiemeli az alacsony energiafelhasználását, így több fényképet tud készíteni, mint a legtöbb AA-elemekkel működő digitális fényképezőgép. A videókat HD minőségben, sztereó hanggal veszi fel. Fekete és vörös színekben lesz kapható.

Klikk ide! Klikk ide!

Nikon L21 és L22

Átlagos, családi használatra szánt kompaktok, az ehhez passzoló kinézettel és automatikákkal. Az L22 nagyméretű, 7,5 cm-es LCD-kijelzőjével könnyedén lehet fényképeket készíteni és megtekinteni. Gombjai nagyméretűek, külön fényképezés- és visszajátszás-módok vannak rajta. Beépített elektronikus rázkódáscsökkentés, mozgásérzékelés, automata programválasztó, valamint egyszerű automatikus mód gondoskodik a szép képekről. Intelligens portrérendszer ügyel rá, hogy mindenki rajta legyen a fényképen. Mindkettő képes videók rögzítésére.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az L21 modell sötétbarna, rózsaszín, valamint ezüst színekben kaphatóaz L22 modell pedig fekete, vörös, valamint ezüst színekben kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • maximilla #3
    :D a 3200-as iso egy kicsit dúrván hangzik. Ott már elég szemcsés a kép
  • Nonix #2
    Egyáltalán nem mindegy, probalj gyenge fenynel iso100-al kezbol csinalni kepet. Jah bocs elfelejtettem hogy mindenki allvannyal jár.
  • jocco #1
    "Négyféle elmosódásgátló funkciója van. A 3200-as ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a fénykép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén"
    Most nem tök minde1 h a kép mozdul e be vagy a gép csinál egy homályos nézhetetlen pacát...?