SG.hu

Az Avatar Magyarországon átlépte az 1 milliárd forintot

A határ a csillagos ég: az Avatar lett hazánkban az első film, amelynek bevétele meghaladja az 1 milliárd forintot. A rekord a hétvégén született meg, amihez 749 153 nézőnek kellett jegyet váltania.

A rekorddöntésben mindig élen járó James Cameron rendezésében készült, 2 Golden Globe-díjas Avatar hat héttel a bemutatója után még mindig a legnézettebb film az egész világon (az Egyesült Államokban és hazánkban is), és folyamatosan dönti meg a bevételi és nézettségi rekordokat: Magyarországon a hétvégén egy újabb, eddig elérhetetlennek tűnő álomhatáron is könnyedén túljutott, összbevétele átlépte az 1 milliárd forintot.


A Sam Worthington, Sigourney Weaver és Zoe Saldana főszereplésével készült film minden idők toplistáján a tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmjét, a 773 107 070 Ft-os összbevételű Jégkorszak 3-at már 2 hete könnyedén maga mögé szorította, és olyan sikerfilmeket is lekörözött, mint a Mamma Mia! (750 418 345 Ft) vagy a Harry Potter és a bölcsek köve (690 680 836 Ft).

A film az USA-ban immár a hatodik hete áll a toplista élén (1998 óta erre sem volt példa): a hétvégén meghaladta A sötét lovag 533,3 millió dolláros bevételi rekordját, így már csak a - szintén James Cameron rendezésében készült - Titanic választja el a minden idők legsikeresebb filmje címtől, csakúgy mint a nemzetközi toplistán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lAngelus #20
    Legalább egy korrekt film - ami egyébként már világbajnok ("!!") - áll a hazai top-listák élén. Nagyobb szégyen, hogy a top 10-es listánkon ott élősködik a Shrek!
  • CaptainRumi #19
    azért ez elég gáz, hogy tudunk pár olyan magyar filmről, ami jóval 1 milliárd fölötti költségvetésből készült és ezen a listán mégsincs sehol.
    Az jólvan, hogy zsidó fiúcska, meg Nobel díjas író, de ha már elbassza az állam a pénzt, akkor maradandóra is elbaszhatná.

    winnie ha majd esetleg válaszolsz, akkor egy ilyen magyar filmes box office-t is linkelhetnél.
  • winnie #18
    most szombatra, mert engem küldtek venni 3 jegyet, ha már a BS-nél jártam. ne foglalkozz a nettel, rendelj telefonon vagy inkább menj oda és vedd meg személyesen pár nappal előtte, ha nem akarsz kockáztatni. remélem nem hiszed azt, hogy egy mozi minden jegyet neten foglalhatóvá tesz. akkor nagyot lehet koppanni. (a másik pedig, hogy mindig, minden filmnél vannak felszabaduló foglalások, a múltkor volt is linkelve itt egy statisztika, hogy a foglalt jegyek hány százalékát nem veszik meg.)
  • sandor8206 #17
    hát neki egyszer sikerült, szóval ha vidéki vagy utazz fel 200 km-t álljál be a sorba és várjál 1 órát és ha nem kapsz legalább megnézted nemzetünk fővárosát :-)
  • pepe792 #16
    Én most jutottam el és néztem meg vasárnap, de csak sima 3d-ben, aztán így is tele volt a mozi... Szerencsére időben le tudtam foglalni a jegyeket.
    winnie-nek meg hiába írsz, majd azzal jön elő, hogy akkor is lehet jegyet kapni.
  • Nethyrrea #15
    melyik szombatra? csak mert tapasztalatom szerint, és elég sűrűn nézem az imax jegyfoglaló oldalát reménykedve normális ülőhely után, még a hétköznapi vetítések félegyes előadásai is koppra televannak, vagy ESETLEG a legelső sorok legszélső székein még nyomokban fellelhető egy zöld pötty .
  • pepe792 #14
    Hír a hírtv-n:

    2010-01-25 19:06
    Rekordot döntött az Avatar hazánkban

    Az Avatar című amerikai film bevétele a hétvégén átlépte az 1 milliárd forintot, ami rekordösszegnek számít Magyarországon. A filmet forgalmazó Intercom hétfőn közölte azt is: eddig csaknem 750 ezren látták az időközben 2 Golden Globe-díjat kapott alkotást.

    A közlemény szerint a James Cameron rendezésében készült Avatar 6 héttel a bemutatója után még mindig a legnézettebb film Magyarországon. Eddig a tavaly nyáron bemutatott animációs film, a Jégkorszak 3 vezetett 773,1 millió forintos bevétellel. Ezt az összeget már 2 hete megelőzte az Avatar és olyan sikerfilmeket is lekörözött, mint a Mamma Mia! (750,4 millió) vagy a Harry Potter és a bölcsek köve (690,7 millió).

    A film az USA-ban is már a hatodik hete áll a toplista élén, amire 1998 óta nem volt példa. A hétvégén meghaladta A sötét lovag 533,3 millió dolláros bevételi rekordját, így már csak a szintén James Cameron rendezésében készült Titanic választja el a minden idők legsikeresebb filmje címtől.

    (FH)
    http://www.hirtv.hu/kultura/film?article_id=307090&highlight_text=avatar

    Egyszerűbb lett volna bemásolni a cikket, mint egy kicsit átírni, és forrásnak az sg.hu-t megjelölni....
  • Cat #13
    Egy olyan ember elől, aki egyébként lefoglalta, de mivel kilométeres a sor, és ő csak egy órával vetítés előtt állt be, épp bosszankodik, hogy nem fog odajutni a pénztárhoz a film kezdéséig.
  • neoG #12
    Egy hónapra előre...cöhh...kérdezd csak meg winnie-t...ráböksz a naptárba a kedvenc napodra, kiválasztod mikor akarsz menni,vetítés előtt tíz perccel beesel, és megveszed a legtutibb helyre a jegyet
  • Berber #11
    1. Avatar (2009) $1,839,741,499
    2. Titanic (1997) $1,835,300,000
    3. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) $1,129,219,252
    4. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) $1,060,332,628

    Box Officból