Napi Online

Kínaiak szerint tőlük lopott karaktereket a Microsoft

Egy kínai bíróság döntése értelmében a Microsoft megsértette egy kínai szoftverfejlesztő cég szellemi tulajdonjogait.

A Microsoft megsértette egy kínai szoftverfejlesztő vállalat szellemi tulajdonjogait - így döntött egy kínai bíróság. A határozat következtében felerősödhetnek azok az aggodalmak, amelyek Kína a szellemi tulajdonjogokhoz fűződő visszás hozzáállását hangsúlyozzák - idézi a Financial Times-t a Reuters.

A bírósági határozat szerint két, a kínai cég által kifejlesztett betűtípusra nem vonatkozik a Microsoft és a felperes közötti licencmegállapodás, emiatt az amerikai vállalat számára betiltanák a betűtípust használó operációs rendszerek eladását. A Microsoft nyilatkozata szerint a licencmegállapodás lefedi a kérdéses szellemi tulajdonjogokat, ezért az amerikaiak fellebbezni fognak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #3
    "petikkusu"

    mit jelent?
  • bakagaijin #2
    Azért az durva, hogy a blikkesítő teljesen ki is szűrte a cég nevét: Zhongyi Electronic... Ahogy az is, hogy emiatt Kínában betiltották a windows-ok árusítását az XP-vel zárva. A fura csak az, hogy ez a szerződés közöttük a Win95 óta fent áll, miért vártak eddig. Ráadásul az MS már nem is akar értékesíteni XP-ket, szóval totál értelmetlen betiltani... A fontok amiket az MS a ZhongYi-től licenszel: FangSong SimSun, KaiTi.

    Reuters cikk
  • PetiX87 #1
    remélem nem a Segoe Print :D