Kruza Richárd

Fényképezőgép golfozóknak

A Casio kisgépe elmondhatja magáról, hogy meglepő tudása egyedülálló. A fejlesztők között bizonyosan voltak golfozók.

A kompakt gépek piacán nagyon nehéz újat mutatni. Igaz, a szakértőknek lenne erre ötletük, legalábbis ami a képminőséget illeti: a kisebb felbontás sok változást hozna, azonban a gyártók mintha nem is tudnának erről a problémáról. Nekik egészen más ötleteik vannak a fejlesztést illetően. Nem vitás, hogy a Casio fejlesztőcsapata sem ezen az úton halad, viszont minimum kell lennie közöttük egy golfozónak, máskülönben nem valószínű hogy valaha is napvilágot látott volna az Exilim EX-FS10S.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az egyébként teljesen hétköznapinak tűnő kisgépnek van egy speciális tudása: a megfelelő funkció alkalmazásakor sorozatfelvételt készít, ennek sebessége lehet 1000 fps, 410 fps, 210 fps, vagy 30 fps. A gépet golfozáskor magunkkal vihetjük, és állványra téve játék közben felvételt készíhetünk magunkról. A gép rögzíti mozgásunkat, és a speciális szoftver részletesen kianalizálja, és összeveti a gyárilag tárolt adatokkal. Ezek után segít abban hogy fejlesszük magunkat - tanácsot ad, hogyan módosítsuk, fejlesszük testtartásunkat, mozdulatunkat, segít optimalizálni a könyök- fej- és kéztartásunkat. Egyszóval amolyan személyi golfedzőként viselkedik.

Természetesen "normális" használatra is alkalmas az új Casio kisgép, mely hozza a mai átlagos kompakt gépek teljesítményét: 9,1 megapixeles szenzor, 3-szoros optikai zoom található benne. Golfozóknak rossz hír, hogy egyelőre csak Japánban kapható, körülbelül 200 dollárnak megfelelő összegért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • alexalex #6
    Na végre :) kellett mint egy falat kenyér...
  • babajaga #5
    Na végre egyetértünk! Már úgyis sok olyan "szolgáltatás" van amitől be lehet szarni!
  • KillerBee #4
    Akkor már nem inkább a telefonszámát és az e-mailcímét?
  • torcipepe #3
    vagy olyan, amivel lefotózol egy csajt és megmondja a méreteit :P
  • KillerBee #2
    Széklet- és vizeletelemző kompakt mikor lesz?

    Esetleg terhességteszttel egybekötve?
  • roliika #1
    Nyuuhhahhhaa. Most, hogy már a Cola mellé is digit gépet adnak, egyre őrültebb ötletekkel állnak elő a gyártók. Akkor majd lesz síeléshez, szánkózáshoz, úszáshoz, focizáshoz, kosarazáshoz ...... is? Anyám.