Szekeres Viktor

Az első kép a Donnie Darko 2-ből

Richard Kelly úgy lett a film által igazi kultrendező, hogy az hatalmas bukás volt, akárcsak a direktor második filmje, a Southland Tales. Azonban a Donnie Darko remek példa arra, hogy nemcsak az anyagi siker tesz egy filmet jóvá a tömegek szemében.

A látványos érdektelenséget követően idővel egyre nagyobb divattá vált szeretni a Donnie Darkót.

Még azok körében is, akik ugyan kevéssé értették, de a titokzatosság, enigmatikusság bejött nekik. Viszont még ők sem hitték volna, hogy egyszer folytatódni fog a történet. A második részt, mely jelenleg már az S. Darko címen fut, nem Richard Kelly fogja rendezni.

Mint ahogy azt a cím is mutatja, Samantha Darkóról, Donnie húgáról fog szólni, akit az a Daveigh Chase fog alakítani, akit legtöbben a Kör tévéből kimászó, körömszaggató kislányaként ismernek,

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #9
    No mindegy, én nem szeretnék összeveszni veled, főleg nem ezen.
    Még annyi, hogy én nem vártam/kívántam a második részt.
  • smaszi #8
    "...csináljanak végre filmet a két szép szemünkért?"

    Nem winnie, de ez már csakis arról fog szólni.
    Plusz nem is Richard Kelly írja és rendezi(mert talán ő is azon a véleményen van, hogy nem lehet felülmúlni az elsőt), ezért is gondolom azt, hogy egy másik rendező/író már más irányba fogja terelni a történetet.

    "A látványos érdektelenséget követően idővel egyre nagyobb divattá vált szeretni a Donnie Darkót."

    Erre meg csak annyi, hogy nekem elsőre megtetszett a történet (és persze a végkifejlet), nem divatból kezdtem szeretni...Ja és én sem moziban láttam, hanem DVD-n, tök véletlenül megvettem, hogy nézzek valami elvontabb filmet is, és tessék, egyik nagy kedvenc lett belőle...:P
  • winnie #7
    "Ergo mi áll már csakis a háttérben, hát az anyagiak, t"

    meg az, hogy az emberek akarják a folytatást, hollywood pedig készségesen felajánlja nekik. olyan hülye nem létezik (főleg, ha egy nyereségorientált cég), aki nem akarja kielégíteni a keresletet.
  • smaszi #6
    No, Zocsi nagyjából leírta, amit gondoltam itt a pénz 'dolognál'.
    Még egy példával egészíteném ki: Shrek (első rész tuti siker, mert eredeti a maga nemében (mint Donnie), de a második már kevésbé hozza az első színvonalát, mégis több pénzt termel, mert az emberek a film címe miatt ülnek be rá. De mégsem kapják az előző rész eredetiségét, csak egy gyengébb folytatást. Félre ne érts, nézhető volt a 2-3 is (csak egyszer), de fokozatos minőségbeli romlást mutat. Ergo mi áll már csakis a háttérben, hát az anyagiak, történetileg nem nyújt sok újdonságot).
  • Zocsi #5
    jah, csak van aki nem a gigaprofitra hajt, mert kevésbé érdekelt az anyagi világ javai szerint. Tehát úgy alkot valamit, hogy nem adja el a lelkét a multiknak, ebben az esetben a hollywood-nak. Azaz keres magának egy olyan producert, aki hasonlóan gondolkozik és meg tudja győzni a dolgairól. Teszem azt nem kasszasikert akar gyártani (ami nehéz), hanem kiírja magából a dolgokat, aztán megrendezi. Sőt az esetek nagy többségében ha író-rendező felállásról beszélünk akkor ált. jobb a végtermék is. Pláne ha a rendező ért a fotózáshoz is... Továbbá említhetnénk a beugró szerepeket, amikor haver a megbízott színész. És itt nem az olcsójános megoldásra gondolok, hanem egyszerűen nem kell hogy milliók menjenek el a büdzséből színészfizura, mert az illető szenvedélyből vállalja.
    Sokan úgy gondolják, hogy az 'ollivúdi színészek is csak a nagy pénzekért nyomulnak, pedig sok esetben ez nem igaz. Van amikor nem a fizetés számít, hanem van egy kurva jó sztori, egy krvajó szerep, karakter, és kb. mindegy hogy mennyiért de eljátssza, mert Ő akarja eljátszani.

    Persze az egy más kérdés, hogy valamiből véletlenül kultusz lesz/lett és a befektetők ráébrednek a lehetőségre és megpróbálnak még több bőrt lehúzni róla. Van amikor sikerül, van amikor nem...

    Amúgy tök igazad van. A világ a pénzről szól, minden. Aki ezt képtelen elfogadni, az nem tudom hol él(t eddig)?
  • winnie #4
    "Mindig csak az a nyavalyás pénz."

    nem hiszem, hogy különösebben nagy bevételt hozna, de. "mindig csak az a pénz" - ebben az van benne, hogy csináljanak végre filmet a két szép szemünkért? az ember pénzért dolgozik. általában. a donnie darkot is pénzért csinálták. (ordas közhely, tudom, de a szolgáltatások meg a termékek célja a pénzszerzés.)
  • blitzy #3
    Én olyasmire számítok, mint pl. A pillangó hatás folytatásától. :S Magyarul: elbaltázzák.
  • smaszi #2
    Miért kell erőltetni ezt? Lehet, hogy már közhely, de úgysem fogják elérni az eredeti színvonalát, nem hogy felülmúlni. Mindig csak az a nyavalyás pénz. (De majd meglátjuk... pontosabban, majd valakik megnézik, akik látták az elsőt is, és ha sokuknak fog tetszeni, lehet, hogy megnézem én is)
  • Zocsi #1
    Ezaz wazze, kört a népnek!
    Mondjuk Daveigh Chase-ből elég dögös buksza lett, olyan jófajta hosszúlábú... Meglátjuk ez elég-e a keserésed megváltáshoz...

    Másfelől nekem elég unszimpi volt a Samantha karaktere a DD-ben. Mondjuk nem is volt nagyon részletezve a dolog. Csak valahogy nem értem, hogy hogy fog ő "enigmatikus" dolgokat művelni?? A végén kideül, hogy hibbant az egész család vagy mifene? :D