SG.hu

Bemutatta mikroprojektorát a 3M

Magyarországon is bemutatkozott a sajtó számára a 3M mikroprojektora. Az alig tenyérnyi, mobiltelefon méretű MPro110 Mikroprojektor műszaki áttörést jelent a vizuáltechnikában. A parányi kivetítő a személyes prezentációkhoz és a digitális tartalmak közös megtekintéséhez nyújt egyszerű és valóban mobil lehetőséget.

Mindenkinek ismerős a helyzet, mikor egy társaságban előkerülnek a mobiltelefonok, és családi, utazási, vagy házi kedvencekről készült fotóikat, avagy egy-egy utcán elkapott pillanatot osztanak meg egymással a jelenlévők. Az egyetlen gond, hogy a mobilok kijelzője sem méretben sem felbontásban nem alkalmas az élmény közös megtekintésére, fotók és filmek élvezhető megjelenítésére. Az aprócska projektorral azonban akár egy kétszemélyes megbeszélésen is professzionális vetítést tarthatunk. Ez a példa csak egy a lehetséges, új felhasználási területek közül.


A 3M a terméket a hordozható eszközökhöz tervezte, csatlakoztatható médialejátszókhoz, ultra mobil PC-khez, laptopokhoz vagy fényképezőgépekhez. Apró mérete és akkumulátoros üzemmódja miatt a használatához nincs szükség különösebb előkészületekre, hálózati áramra. Legyen szó sokat utazó üzletemberek bemutatójáról, baráti összejövetelről, a készülék akkumulátoráról bármikor megtartható egy egyórás vetítés. A gyárilag mellékelt lítium-ion akkumulátor töltője egyben hálózati adapterként is funkcionál.

A teljesen hangtalan működésű, 152 grammos projektor mindössze 115 mm hosszú, 50 mm széles és 22 mm vastag, mégis akár 1,2 méteres átlójú mozgó- vagy állóképet is képes létrehozni. A mikroprojektor nemcsak laptopokkal, hanem mindennel kompatibilis, ami rendelkezik kompozit videó-kimenettel és a mobilinformatikában adathordozóként szóba jöhet. A LED-es fényforrásnak köszönhetően nincs szükség külön hűtőventillátorra, ami a fogyasztást tovább csökkenti. Mindemellett bekapcsoláskor gyakorlatilag azonnal üzemkész. Izzócserét szintén nem igényel, hiszen a beépített világítótestek várható élettartama eléri a 20 ezer órát, amely még napi 5 óra használat mellett is 10 évnél hosszabb szervizmentességet jelent.

A parányi eszköz LCOS-technológiát használ a vetítéshez, natív felbontása 640x480 pixel, de természetesen képes fogadni az ennél nagyobb SVGA, XGA és WXGA felbontású fájlokat is. A készülék PAL és NTSC videó-formátumokat kezel, képaránya 4:3. A maximálisan vetíthető 1,2 méteres kép is a projektorok szokásos élességét adja. VGA és kompozit video bemenetekkel rendelkezik. Amennyiben szükség van rá, a projektort a beépített menettel egy standard kameraállványhoz is csatlakoztathatjuk. A cég közlése szerint a kis készülék fogyasztói ára 100 ezer forint alatt van.

A terméket bemutató videó

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 987isti #17
    nem rosz a regebi teglakhoz kepest sokkal praktikusabbb
  • globint #16
    Ma voltam a boltban, 99'900Ft-ba kerül a kütyü, már számlázták volna, csak éppen nem volt nálam elegendő pénz....

  • Mice #15
    hő,hang
  • haxy27 #14
    lesz ez még jobb is.
  • 0Speed0 #13
    A videón amit a faszi prezentált a nőnek nemvolt akkora képe... vagy akkor az emberek voltak nagyon nagyok...
    Ne a promó maszlagot magyarázd...
  • Tetsuo #12
    jo LEDes nemhiszem h van meg, de addig itt vannak ezek. Minek kell foltetlen LEDes??
  • Sir Quno Jedi #11
    Legtöbbjük 20-50, néhányuk 100-160 lumenes (a nagyoknak), de ugye ez atomkarcsú a szokásos 2-3000 lumenhez képest. Így mégis mit tudnék vele vetíteni a 3méter SZÉLES 4:3-as vásznamra-e?!?
  • Sir Quno Jedi #10
    Nekem ne mini projit gyátsanak, hanem rendes nagyprojit (2-3k ANSI lumen) de ledest! NO hang, már viszem is. Van is ilyen, de az is kicsi, merhogy portábilisre akarták ergó fényereje az nulla, gratulálok. A fényerő az egyik LEGFONTOSABB dolog egy projinál, ébresztő!
  • barii #9
    fejlett világ? láttad az Olimpiát?
  • NEXUS6 #8
    Na faxa, most már a fejlett világ másolja Kínát. Hát ezt is megértük!;)