Ötvös Tibor

Fizetős lesz a Battle.net 2.0

Úgy tűnik a Blizzard a BlizzConon szinte minden bejelentésével komoly vitákat vált ki. Még el sem ült a három részes StarCraft 2 miatti por, máris újabb rossz hírrel támadták be a rajongókat.

Ezúttal a Diablo III rendezője, Jay Wilson szolgált a lesújtó hírrel, miszerint a Battle.net továbbfejlesztett változata - mely a 2.0-ás sorszámot kapta - fizetős lesz. Szerencsére azonban - legalábbis jelen állás szerint - a játékért nem kell perkálnunk, csak az extra változtatásokért, például ha avatart változtatunk vagy másik szerverre akarunk csatlakozni.


StarCraft 2 intró

A battle.net 2.0 egyébként rengeteg újdonságot kap és a hírek szerint a StarCraft 2 első lemezével egy időben kel életre. Lehetőségünk lesz játékon belüli chatelésre, barátlista létrehozására, új avatarok kiválasztására vagy klánok létrehozására is. Wilson szerint azért lesz fizetős pár Battle.net 2.0 szolgáltatás, hogy a befolyt pénzből további játékokat tudjanak készíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #25
    Te meg egy kötekedő kis pöcs, akinek csak pofája van, érve 1 se. Na melyikünknek a jobb?
  • Narxis #24
    Egyszerűen komolytalan vagy.
  • Komolytalan #23
    Reroll PvE szerver. Most már lehet arra is transzeferálni, úgy tudom.
  • Komolytalan #22
    "Természetesen a Gw2 százszor jobb lesz bármelyik rókabőr Blizzardos játéknál"
    Ez kicsit úgy hangzik, mint hogy "De ha én 1x lefekszem Claudia Schifferrel, az de jó lesz". Egyrészt nem tudod milyen lenne (lehet szarabb mint a szomszéd Juliskával), másrészt meg ha ébren vagy ne álmodjál - sose fog összejönni neked:-D
    WoW nem pvp játék, ez tény. Nem is akar az lenni - ez is tény. Pvp balance nincs benne. Ha megnézzük a különböző arénákat, főleg a 2v2 ill. 3v3-ban van 1-2 felállás ami jó, de az összes lehetséges felállásnak ez töredéke, 1-2%.
    Mondjuk ez leginkább abból következik, hogy:
    1. Nem 5 perc egy másik játékos leölése, mint a WAR-ban (ami lehet számodra a szomszéd Juliska, ha érted mire gondolok, igaz pénzbe kerül).
    2. Nem tök ugyanazokat a spelleket tudja minden játékos, csak más néven meg grafikával. Ráadásul a CC-k mennyisége, típusa is különböző classonként (WAR-ban alig van CC pl).
    3. A WoW PvE játék, arra van (nagyjából) balanceolva, hogy 25 fős környezetben minden classból (nagyjából) egyenlő számúra legyen szükség. Ehhez szükséges a classok szimbiózisa - egyes classokat a kimagasló teljesítmény alapján visznek raidekre, másokat a kimagasló support miatt.

    Egyébként pici gonoszkodás: Ha annyira imba (lesz) a GW2, akkor a GW1 is az nem? Akkor meg miért is várod annyira a 2. részt, hiszen az első is maximálisan kielégíti az igényeidet, nemdebár? Pláne hogy ingyenes, gondolom ez is nagyon fontos szempont, mivel ha nem volna az, már régen WAR-t nyomnád (pvpre az való).
  • moRtiZ #21
    "rádöbenni arra,hogy a végtelenségig lebutított 0 csapatmunka szerepjátékot milyen zseniálisan el lehet adni"

    Hat, mindenesetre te sem jatszottal sokat a wow-al az latszik. De hogy raidelni nem raideltel, az viszont 100% :)

    Nembaj jo is lesz neked a GW2. :)
  • tomcsa4 #20
    Erre az a megoldás, hogy normál szerveren játszol. GW-ben nincs egy normális raid sem. Kinek csinálták a játékot? Az Everquest 2 is azon bukott meg, hogy nem volt benne szólózási lehetőség (csak a legújabb kiegben). Ennyi. A WoW a legjobb MMO még mindig Európában illetve Amerikában. Igaz mindennek szeretne megfelelni (pve és pvp), ami rettentő nehéz. De helytáll. Ezzel szemben a GW meg ingyenes és ezért köszöntheti sikerét. megnézném, akkor is ennyien tolnák, ha fizetős lenne.

    Sok játékost (WoW-ost) ismerek, akik hozzá se szagoltak a pvphez. És ha sokkal kidolgozottabb lenne, akkor se tennék. Nekik is meg kell felelni. Aki meg überállat pvps, az keres másik játékot. Lehetne egy felmérést csinálni, hogy kik vannak többen (én is pl nagyon sok játékommal singleben vagy max lanban játszom).
  • Szefmester #19
    egészségedre..

    igaz hogy nem a hozz nekem 25 mókusfület és 12 cickánybajszot a küldik többsége, és nem is sok idő végigtolni őket, na de ami utána jön.. ;)
    és igaz hogy a wow nem a pvpre készült de szabáyosan játszhatatlan a sok pvp-baromarc miatt.. akkor hagytam abba az egészet amikor egy kontinensen kellett volna átmasíroznom, és pár allis területen át vezetett az út.. kicsit meguntam hogy én vagyok az aki ott van öljük meg volt..
  • tomcsa4 #18
    Cimbora. A GW-ben meg totál szarok a küldik. Nem is igazi multiplayer játék. Persze nem anak készült, leeht mondani, de a WoW meg nem pvp-re.
  • Saccard #17
    Természetesen a Gw2 százszor jobb lesz bármelyik rókabőr Blizzardos játéknál;). Szeretem a Blizzardot, nagyon jó játékokat csináltak, de elég volt wowban a pvp-nél rádöbbennem mennyire nincs is pvp:D És rádöbenni arra,hogy a végtelenségig lebutított 0 csapatmunka szerepjátékot milyen zseniálisan el lehet adni azzal a reklám gondolatmenttel h te lehetsz a legjobb és bármelyik másik kasztot leverheted azzal az egyetleneddel amit agyontápoltál (segítek itt most a siralmasan szomorú már alapjaiban elbukott elméletre épülő kaszt balance-ról beszélek:) ) Ja és lehet én vagyok a hülye, és nem csak nekem van meg a warcraft 3 EREDETIBEN a kiegészítővel együtt, de a régi battle.net-hez képest mi az újdonság az újban?:D mert mindaz amit leírt az ottis megtalálható (term. according to the article)

    Ugyhogy hajrá drága ncsoft,jöjjön az a gw mert kell vmi használható játék már végre:D
  • Szefmester #16
    ezt a lúzert... mintha egy Gyűrűk ura farsangon Harry Potternek öltözne be..