Alex

Szupergyors fényképezőgép a Casiotól

A Casio bemutatta korábbi modellje, az EX-F1 átdolgozott változatát, amely másodpercenként ezer képkockát tud rögzíteni.

A vállalat ez év márciusában jelentette be az EXILIM Pro EX-F1-et, a világ leggyorsabb digitális fényképezőgépét. Az EX-F1 60 fps gyorsaságú állókép-, illetve 1200 fps gyorsaságú mozgóképfelvétel-készítésre képes, így az emberi szem számára nem követhető mozgások is megörökíthetőek vele. Miután a kamera sebessége a világ legjobb SLR gépeinél is gyorsabbra sikerült, a masina további fejlesztése során a széles felhasználói réteg meghódítása vált a cég célkitűzésévé.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A frissitett verzióban a felvételi módokat egy módválasztó tárcsára helyezték, és a 20-szoros optikai zoomos objektívet egy kompakt házba foglalták, mely így 27%-kal kisebb és 28%-kal könnyebb, mint az EX-F1, pontosan 483 gramm. Az EX-FH20 26mm ekvivalens széleslátószögű optikával rendelkezik, melynek fényereje F2.8-4.5. Az óriási zoom teljes kihasználhatósága érdekében a kamerába CMOS eltolásos képstabilizátor került. A készülék 40 fps sebességgel képes 7 megapixel (3072 × 2304 pixel) felbontású képek megörökítésére. Lehetőségünk van másodpercenként 1 - 40 kép rögzítésének megadására 7 beállítás egyikének használatával. Mindezek mellett a legfeljebb 40 kép rögzítése nem csak a kioldógomb megnyomásakor indulhat, hanem azt megelőzően, így akkor sem késsük le a pillanatot, ha túl lassan nyomjuk meg az exponálógombot.

Az EX-FH20 az emberi szem számára nem követhető gyorsaságú mozgások felvételét is lehetővé teszi. 210, 420, illetve 1000 fps felvételi sebesség között választhatunk, illetve a normál 30 fps sebességről 210 fps-re akár felvételkészítés közben is egyszerűen, egy gombnyomással válthatunk át. Videófelvétel esetén a készülék 1280 × 720 pixel felbontással és másodpercenként 30 kép sebességgel rögzít. LCD kijelzőjének képátlója 3 coll, melyen 230 400 pixelt helyeztek el. A képeket SD/ SDHC vagy MultiMediaCard memóriakártyákon tárolhatjuk.

A gép ára jóval olcsóbb lesz az EX-F1-nél, Angliában várhatóan 399 font, és októbertől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • doncarlos #7
    Elnézést hogy beleszólok, de ha ilyesmit akartok akkor miért nem kamerát választotok... mint tudjuk minden CSAK arra való amire kitalálták. Fényképező fényképezni, kamera videofelvételek készítésére. Pont.
  • gosub #6
    Ha puskagolyó filmezéshez nem is jó, de azért egy darabig el tudnék jáccogatni evvel a gyorsfelvevővel. Pl. vízzel telt lufi kiszúrása nagyon jól néz ki lassítva...
  • kjasfhasdfasd #5
    Kösz az átváltást :)
    Jó kis gépecskének tűnik, majd meglátjuk, hogy milyen képeket csinál!
  • galocza #4
    1. 7 megapixel sok is. 512x384 viszont elég messze van attól.
    2. nagysebességű fotózás (high-speed photography). ld pl itt:
    http://www.youtube.com/watch?v=4__pJMHjQLE
  • Gabo #3
    "...ma már kicsit alacsonynak tűnő pixelszám mellett..."

    Mi az a felhasználás, amihez neked nem elég 7 megapixel?
    És milyen felhasználáshoz nem elég neked a nagyfelbontású 60 kép/mp sorozat mód?
  • galocza #2
    sajna a legszemfelcsillantóbb képesség, a nagysebességű videófelvétel az vicces: még a nagytestvér is "csak" 300fps-t tud a legnagyobb, 512x384 felbontásban (ami szintén nem vmi fényes). ez 12x-es lassítás, egy, ma már kicsit alacsonynak tűnő pixelszám mellett.
    persze a spec alapján ettől eltekintve is kellemes készüléknek tűnik, csak hát pont ez lenne a nagy extra...
  • roliika #1
    120 498 Ft mai árfolyamon. Amúgy érdekes kis gép.