Gyurkity Péter

MS Office 2007 árak és részletek

A Microsoft a fenti névvel jelentette be az eddig Office 12-ként emlegetett irodai szoftvercsomagot, amelyből több változat is készül, természetesen eltérő árakkal. A hangsúlyt a hatékonyság növelésére helyezték.

A Microsoft közleményben jelentette be a jól ismert Office következő verziójának árazását, és szót ejtettek a részletekről is. Az elnevezésből kiderül, hogy a végleges verzió valamikor az év vége felé várható, addig marad a tesztelés, a hibák kiszűrése. Állításuk szerint a legfőbb cél az egyéni és a csoportmunka hatékonyságának növelése, a folyamatok egyszerűsítése és természetesen a vásárlók igényeinek kielégítése. Hogy ez mennyire sikerült, csak az év végén derül ki, addig is nézzük a most ismertetett részleteket.

A nagyvállalati ügyfelek számára a lista szerint két változat érkezik. Ezek közül az első az Office Professional Plus 2007, amely a Professional Enter­prise Edition 2003 utóda, a Share­Point Ser­ver 2007 és az Office Commu­nicator szoftve­rekkel a csomag­ban. Az Enter­prise 2007 válto­zat ezen felül az Office Groove 2007 és One­Note 2007 progra­mokat foglal­ja magá­ban. Kis- és közép­vállalkozások számára három verziót aján­lanak, a Professional, a Small Business és a Standard válto­zatokat, amelyek közül az utolsó az otthoni felhasz­nálóknak is jó választás lehet.

Kifejezetten ez utóbbi területre készül a Home and Student 2007, amely a Student and Teacher Edition 2003 leváltását hivatott végrehajtani. A Basic verzió kizárólag három alkalmazást (Word, Excel, Outlook) foglal magában, így nevének megfelelően ez tekinthető alapváltozatnak. Az egyes csomagok árai 149 és 500 dollár, vagyis 30 és 100 ezer forint között mozognak a tengerentúlon, ám a legkisebb és a két nagyvállalati verzió nem szerepel a listában, ezek ugyanis csak OEM gyártók kínálatában, illetve nagyszámú megrendelés útján szerezhetők be. A teljes lista megtalálható a vállalat weboldalán, a magyar árakat feltehetően hamarosan közli a hazai részleg.

Az Office 12 - immár Office 2007 - újdonságairól több alkalommal beszámoltunk. A vállalat a megújult kezelőfelületet, a feladat- és információkezelő eszközöket, az egyes alkalmazásokban megjelenő új funkciókat sorolta fel a legfontosabb változások között, és természetesen nem felejtik el megemlíteni az Office Live szolgáltatáscsomagot sem, amelynek bétája a napokban indult útjára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jzombi #41
    "Örülök, hogy másordjára is leírod, pedig felhivtam a figyelmedet, hogy nem boot prefetchről beszélünk, hanem executable és config (ti. registry) prefetch-ről. (a win megtanulja minden inditott exe-ről, hogy milyen fileokat és milyen registry kulcsokat olvas milyen sorrendben és legközelebbi indulásakor már ezeket prefetcheli)"
    Én a párhuzamos indításra linkeltem, mindegy, már kicsit elavult a topic:)
  • Equ #40
    " Azt nyugodtan írd, hogy linuxon csak béta állapotú ez a progi, de ne azt, hogy nincs"

    Örülök, hogy másordjára is leírod, pedig felhivtam a figyelmedet, hogy nem boot prefetchről beszélünk, hanem executable és config (ti. registry) prefetch-ről. (a win megtanulja minden inditott exe-ről, hogy milyen fileokat és milyen registry kulcsokat olvas milyen sorrendben és legközelebbi indulásakor már ezeket prefetcheli)

    A linuxos külső program, pedig nem csakhogy béta állapotú, hanem a működése is elavult, mivel - mint azt már szintén leirtam - a winen nem sima prefetching történik, hanem fizikai átrendezés...

    "Mármint ki írta le 100x? "

    Sokan... Úgy írsz, mintha ez a téma most merült volna fel először, ezeket a technológiákat (ill. linuxon hiányukat) már 100x kitárgyaltuk más topicok-ban, lehet te éppen nem olvastad, ezért meglepetésként ért...

    "ezér inkább nem részletezem a buglistet, láttunk már cifrábbat is MS termékekét"

    Persze, csak éppen többtizmillió soros igen bonyolult oprendszerek kapcsán és nem egy ilyen alapszintű funkciót megvalósitó kis programocskánál...

    "ált. a kompatibilitás, megszokás, és a konkurencia ismeretének hiánya miatt használnak wint az emberek."

    ennek némileg ellentmondanak a mi pilotprojektjeink, de ebbe aztán tényleg nem fogok belemnni századszorra, szintén kivesézett téma.

    "De pl. számomra mindenképpen előnyös a linux, mivel rengeteget megtanulok már használata közben is."

    Én is sokat tanulok a használata közben (igen, többet is használok, mert ismernem kell) csak éppen állandóan arra jövök rá, hogy olyan természetes dolgokat kell alatta megtanuljak, kézzel hackeljek, finomhangoljak, amik winen tizensok éve tökéletesen működnek. Persze van aki ezt előnynek állitja be, nekem viszont nagyon drága az időm, utálom az oprendszer normális működésére fecsérelni, ezért használok wint, ahol nem az oprendszerrel, hanem a valódi feladatokkal tudok foglalkozni. (többezer gépes nagyvállalati környezetben)
  • jzombi #39
    Kedves Equ!
    Amit én mondani akarok, az az, hogy nem volt igaz az a kijelentésed, hogy linuxra nincs prefetch meg párhuzamos rendszerindítás. Azt nyugodtan írd, hogy linuxon csak béta állapotú ez a progi, de ne azt, hogy nincs. Kösz.
    100x le let írva? Mármint ki írta le 100x? Ha te, akkor inkább hagyjuk (nem a szaktudásoddal, vagy személyeddel, hanem a hasonló témákban mutatot objektív nézőpontoddal akadnak problémáim - persze ez igaz rám is).
    Mivel utálok flamelni, meg nem akarok offolni, ezér inkább nem részletezem a buglistet, láttunk már cifrábbat is MS termékekét, meg nyílt forrásúakat is.
    És van egy csomó olyan téma is, amiben a linux többet mutat fel egy winnel szemben...
    Én nem mondom, hogy az MS termékek vacakok lennének, sőt, a win igenis jó operációs rendszer, desktopra kiváló. Viszont a nyílt forrásúak is használhatók szerintem (pl. SUSE desktopra is) majdnem annyira mint win, ált. a kompatibilitás, megszokás, és a konkurencia ismeretének hiánya miatt használnak wint az emberek.
    De pl. számomra mindenképpen előnyös a linux, mivel rengeteget megtanulok már használata közben is.
  • Equ #38
    "Ha te lusta vagy a rendszeredet kézileg beállítani, feljavítani, akkor számodra tényleg jobb a win."

    Dehogy vagyok lusta. Csak én amikor a wint finomhangolom, akkor nem ilyen alapfeladatok kézihajtányos megoldásával pazarlom az időmet, mivel winben ezek egy évtizede elérhetőek...

    De, ha már ezt a külön programot emlegeted, érdemes elnézni ide:

    Buglist

    Ahol is 90 javitatlan hibát sorolnak benne, a kernel panictól, a bootolhatatlanságon át egészen a más programok működésképtelenné tételéig. Talán nem véletlen nem használja ezt senki és nincs alapból a disztribekben...

    Megjegyzem a linux elavult boot folyamata is a 30 éves begyöpösödött unix örökségnek köszönhető, amit megpróbálnak a mai feladatokra erőltetni, látjuk milyen sikerrel.

    "Persze, ehhez már "hackelni" kell"

    ez a legtermésztesebb dolog a linux alatti általános munkához is.

    "Az az érzésem, hogy win is ezt csinálja, mert hálózat még nincs egy ideig bejelentkezés után nálam."

    Pedig van, mivel a dc-n már hálózaton authentikálja magát a win kerberossal bejelentkezéskor...

    Ez megint nem az a téma, ahol a linux fel tud mutatni valamit egy winnel szemben, de ez nem is az a topic, ahol ezt meg kéne beszélni, amúgy is 100x le lett már irva...
  • jzombi #37
    "Egy rövid idézet a lényegről:
    "What's more surprising is that Windows XP and Office 2003 running in 96 MBs of RAM even managed to beat OpenSUSE and OpenOffice.org 2 running in 352 MBs of RAM!""
    Igen, XP antivírus nélkül, SuseLinux valószínűleg (bár ez nem derül ki) KDE-vel (és a 3.X -es KDE ami a 10.0-ás SuSE-ban van, kicsit több/látványosabb effekteket használ, mint az XP alap felülete)...
    Az OOo számomra is lassúnak tűnik, de valahogy a linux nem.
    Párhuzamos bootolást meg van linuxban is.
    Aki akarja, használhatja. Ha te lusta vagy a rendszeredet kézileg beállítani, feljavítani, akkor számodra tényleg jobb a win.
    Ezenkívül meg lehet azt is csinálni, hogy előbb bejelentkezhetsz, mint betöltöd a szolgáltatásaidat. Persze, ehhez már "hackelni" kell, Slackware-en mondjuk a /etc/rc.d/init.M scriptben fel kell cserélni pár sort...
    Az az érzésem, hogy win is ezt csinálja, mert hálózat még nincs egy ideig bejelentkezés után nálam.
  • Equ #36
    "Tényleg, mit tud az MsOffice, amit az OO nem? "

    Régebben már összeszedett 1-2 dolgot valaki, ime:

    "Felület: a windows 3.1-et idézi, ehhez képest nekem lassabb mint az office 2003 (leszámítva a betöltést az kb. ugyanolyan) mind a dialog box-ok a scroll, minden. Egy 900 k-s mso dokumentumot majd 20mp-ig "importált", kiváncsi leszek majd mit csinál egy igazán komoly doksival.
    Csak a "word"-öt néztem táblázatkezelőt majd legközelebb.

    Elsőre a körlevelet akartam kipróbálni, odbc mssql 2000 sp3-hoz kapcsolódás, kapcsolat létrejön, ellenőrzése helyes, táblákat behozza, mezőhozzárendelése, OK-t nyomok, erre kapok egy invalid cursor state-et (default install nortwind db customers tábla) leokézom, erre elszáll az egész, bug reporter becsukódik...
    (ezután helyreállítás jól működik visszahozza a körleveles doksit a mezőkkel, persze adatok sehol.)

    Amik hiányoznak/nem találtam:
    - (szabvány) korrektúra
    - cimkekezelés, körleveles cimkekezelés
    - dokumentum egyesítés
    - formázás felfedés
    - többszörös vágólap
    - dokumentumtérkép
    - miniatűrök
    - egyedi élőfej
    - kivonatoló
    - autojavítás nem visszavonható helyből, be kell mászni a beállítások mélyére, akkor is, ha csak éppen abban az egy esetben nem kéne pl. mondat eleji nagybetűt csinálni. mso-ban kurzor fölévisz és visszavon)
    - nem szabályozható az elválasztás (zónafigyelés, ismétlődő elválasztás stb)
    - nincs kézi elválasztás
    - angol volt a help
    - szabályozható dokumentumvédelem
    - makrok sokkal bonyolultabbak, ami ms-oban 2 sor az itt 5-6, ezt még nem néztem át tüzetesebben, nagyon kiváncsi leszek, hogy fogok elérni COM objektumokat netán .net-et, címtárat, hogyan fogok word-ből excel vezérelni stb-stb ha lesz időm visszatérek rá.

    Így hirtelen ennyi, az összképem, hogy az oo ma egy játékszer, nem éri el egy 6.0-s word tudását sem, a felhasználói felülete csapnivaló.

    De. Hogy, ha ez valakinek elég, hát használja egészséggel és örüljön, hogy nem kell mso-ra költeni. Én is örülnék a munkahelyem is örülne, ha nem kéne, de sajnos egy ilyen szintű office alkalmazás szóba sem jöhet nálunk.

    (és persze az igazán komoly együttműködési szolgáltatásokat - sharepoint portal, STWS együttműködés, rights management - nem is említettem, mert minek) "

    Ezt még ki lehet egészíteni a COM alapú elérés/automatizálás szánalmas szintjével az oo-ban, a .net alapú programozás, makrózás teljes hiányával, az fileszintű inkompatibilitással és még ezer más dologgal.

    És ez ugye még csak a szövegszerkesztő volt, hol van még a többi komponens, főleg amik nem is léteznek oo-ban (outlook, onenote, infopath)

    Maradjunk annyiban, hogy aki komoly feladtra használja, annak az oo csak egy játékszer, főleg, ha team-ben dolgozik valamin. Nagyon is reális az a majd 10 éves kullogása az oo-nak az ms office mögött, a 2007-es office megjelenésével ez a szakadék csak tovább nő.
  • Zenty #35
    Elírtam nem a teljes csomag inkáb a word ellen értettem :D
  • Zenty #34
    Oo-nál egy egér méretü logikai is elég,hogy kis idő után teljsen tud használni az ms officod után!(persze ez nagy követelményü logika kell...)

    Én is anno nem biztam az OO ,de egyszer rá voltam kényszerülve,hogy hazsnáljam és meglepett hogy mennyire egyezik az office-al!
    Szal Igen jol mondjátok az használjon csak is ms
    akinek némi logikája sincs!
    Megszokásrol meg annyit,hogy pont az office 97 eseknek könnyü át állni OO-ra eléggé hasonlit az egész felépitése,kinézete stb.

    Szal hülyeség ez a statisztika! Office használok leginkáb a wordot használják mint szövegszerkesztő! Ez 80% legaláb!(aki megvette)
    Szal ha mindenki magolos,megszokott titkárnő agyal rendelkezik akkor igen csak is ms-lehet használni :D
  • Kazak #33
    Tényleg, mit tud az MsOffice, amit az OO nem? Nem kötözködésképpen kérdezem, csak tudni szeretném. A munkahelyen MsO 2003 van, otthon OO 2 és eddig nem tapasztaltam lényeges különbséget a használhatóságban.
  • Axon #32
    Tényleg fontos megjelenés várható mikroszoftéknál, mivel ennyi fizetett M$ szájtépő ritkán szokott hőbörögni egy ilyen mikroszoft témájú topikban. Gyakorlatilag rögtön leugatnak mindenkit aki egy kicsit is piszkálni meri a gazdi újabb kacatját, vagy aki egy másik alternatívát csak említeni mer.