Franczy

A Computexen mutatkozik be az NV18 és az RV250

Minden jel arra mutat, hogy a grafikuschipek és videokártyák piacán tapasztalható rendkívül komoly konkurenciaharc újabb csatáinak lehetünk tanúi a közeljövőben Tajpejben megrendezendő Computex számítástechnikai szakkiállításon, ugyanis mind az Nvidia, mind az ATI Technologies ezen rangos összejövetel keretein belül kívánja lerántani a leplet legfrissebb újdonságairól, név szerint az NV18-as, illetve RV250-es fejlesztési kódnevű grafikuschipekről.

A világ két legnagyobb, grafikuschipek fejlesztésével foglalkozó cégének roadmapje, azaz ütemterve a tekintetben mindenképpen hasonló, hogy az Nvidia és az ATI Technologies is nagyjából egy időben, konkrétan az idei Computex szakkiállítás keretein belül kívánja lerántani a leplet azon újdonságairól, melyek várhatóan korántsem a high-end kategóriás számítógépekben lesznek népszerűek, hanem sokkal inkább a kiváló ár/teljesítmény mutatóval rendelkező eszközök piacán. Mondom ezt többek közt azért, mert az Nvidia-féle NV18-as grafikuschipre épülő kártyák a cég reményei szerint a jelenleg még éppen csak terjedőfélben lévő GeForce4 MX440 típusjelzésű videokártyák felváltására hivatottak, az ATI-féle RV250 chipes kártyáknak pedig a cég korábbi Radeon 7500-as grafikuskártyáinak helyébe kell majd lépniük. A hardcore gamerek számára tehát várhatóan nem sok újdonsággal szolgál majd az idei Computex kiállítása, ugyanis az DirectX 9 kompatibilis NV30-as, illetve R300-as grafikuschipekre épülő vadonatúj high-end kártyák megjelenésére a legjobb esetben is csak az idei év harmadik negyedévének végén kerül majd sor.

Az ATI Technologies képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a jelenleg forgalomban lévő Radeon 7500-as grafikuskártyák leváltására hivatott, RV250-es chippel szerelt új videokártyák valamikor július végén jelennek meg a piacon, vagyis várhatóan némileg korábban, mint az Nvidia hasonló piaci kategóriába pozícionált NV18-as grafikus megoldásai. A cég képviselői ezenkívül utaltak arra, hogy az RV250 - NV18 esetéhez hasonló módon a R300-as chippel szerelt grafikuskártyák is némileg előbb látnak majd napvilágot, mint a konkurens Nvidia NV30 típusjelzésű chipjeire épülő videokártyák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #7
    Az RV250 gyengébb, mint az R200-as, a V: value jelenti, így volt ez a R100 és RV100(ez a gyengébb feleannyi pipeline).
    Kb. a GF4MX - GF3 relációnak felel meg, az RV250 - R200...
  • RpPRO #5
    szegeny nepnek centinkent kell adagolni a termekeket, amelyek nem is ujdonsagok. :(
  • Csatti #3
    Azert kinos volna, ha az ATI gyorsabb termekciklust hirdetne mint anno az nVIDIA (6 honap), es most az nVIDIA-t szopatnak ilyen modon, mint korabban o a konkurenciat.
  • nyunyu #1
    Ize, ma hullt le a lepel az uj Matrox cuccrol, azt meg sem emlititek???????