Csabi

Videókamerák DVD-RAM/R meghajtóval

Az egyre kisebb méretű digitális videókamerák egyre jobb minőségű felvételek készítését teszik lehetővé, ami egyben azt is jelenti, hogy mind nagyobb kapacitású adattároló megoldások alkalmazására van szükség. A Hitachi úgy határozott, hogy a legújabb készülékei esetében - általa már eddigi is alkalmazott - DVD technológiákat használ fel annak érdekében, hogy a videok tárolása az eddigieknél hatékonyabb legyen. Az új kamerák a DVD-R és a DVD-RAM előírásokat is támogatják.

A cég szerint a DVD-R lemezek könnyedén lejátszhatók a DVD-ROM meghajtók vagy az otthoni DVD lejátszók segítségével, és körülbelül 30 percnyi, kiváló minőségű video tárolására adnak lehetőséget. A körülbelül 100 ezerszer újraírható DVD-RAM lemezek révén pedig a kamerákkal elvégzett szerkesztések elmentésére is van mód. A Hitachi szerint egy DVD-RAM diszken 40 percnyi nagyon jó minőségű vagy két órányi átlagos minőségű video tárolható. Az új videokamerákkal rögzített anyagok USB interfészen keresztül tölthetők át a számítógépekre, amelyeken komolyabb szerkesztések is elvégezhetők a mellékelt szoftverek segítségével. Ezt követően a videok akár vissza is tölthetők a kamerákra, és elmenthetők a különböző DVD lemezekre.

A Hitachi összesen három új DVD-íróval rendelkező digitális videokamerát mutatott be. A DZ-MV200A modell 12-szeres optikai és 240-szeres digitális zoommal rendelkezik. Egy 680 Kpixeles CCD-t tartalmaz, és egy 2,5 colos LCD kijelző is megtalálható rajta. Az áprilisban piacra kerülő 900 dolláros kamerához Li-Ion akkumulátor és távirányító is jár. Ugyanekkor fog megjelenni az 1000 dollárba kerülő DZ-MV230A típusú készülék is, amelyben már egy 1,1 Mpixeles CCD található. A Hitachi legújabb videokameráinak legnagyobb teljesítményű változata a DZ-MV270A, amely a DZ-MV230A típusra épül. Viszont 3,5 colos LCD kijelzővel rendelkezik, és egy S-Video csatlakozó is megtalálható rajta. Ezek mellett támogatja a nagyobb adatátviteli sebességet lehetővé tevő USB 2.0 interfészt is. A júniusban piacra kerülő csúcsmodell 1300 dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • laci987654321 #5
    Sziasztok!

    A véleményetekre lennék kiváncsi! Digivideokamerát szeretnék vásárolni kb olyan 80-85 ezerig! Milyet vegyek? Én főként Sonyban gondolkodok, esetleg Panasonicban! Főleg olyanokban amelyek mini DVD-re írnak! Kérlek írjatok véleményeket, esetleg tapasztalatokat! Előre is köszi!
  • shabba #4
    Mint hozzá nem értő megkérdezem: egy ilyen cuccos hogy viseli a rázkódást, a környezeti behatásokat. Csak abból indultam ki hogy a PC-s írók(CD/DVD) nem hiszem hogy honorálnák ha ilyennek lennének kitéve.