Franczy

Kis érdeklődés mutatkozik a Nintendo GameCube iránt

A Nintendo Japánban végre hivatalosan is bejelentette és piacra dobta legújabb játékkonzolját, a Nintendo GameCube-ot, azonban az első jelentések szerint a játékosok eléggé visszafogott lelkesedéssel fogadták a Nintendo újdonságát. Az előzetes várakozások szerint a GameCube forgalmazásának első napján Tokió Akihabara és Shinjuku kerületében óriási tömegek tolongtak volna a vadonatúj játékgépért, azonban erre végülis nem került sor, hiszen a játékosok Mekkájának tartott kereskedések előtt már kezdetektől fogva csak pár ember állt sorba, és ez a híradások szerint később sem nagyon változott meg.

Akihabara kerület egyik legnagyobb, elektronikus játék központjában, a Laox Computer Game áruházban az eladók arra számítottak, hogy a Nintendo GameCube forgalmazásának megkezdése következtében annyi játékőrült fiatal és már nem annyira fiatal tolong majd a boltban, sőt a bolt körüli utcákon is, mint amennyien a Sony PlayStation 2, vagy Nintendo Game Boy Advance premierjekor megrohamozták az üzletet. Az áruház vezetőinek azonban sajnos csalatkozniuk kellett, ugyanis a nyitás előtti egy órában mindössze húsz vásárló állt sorba a bolt előtt. Érdekes, hogy az említett húsz emberke nagyrészt nem is japán volt, hiszen közülük többen az Egyesült Államokból érkeztek a konzol bemutatkozására.


Híradások szerint Shinjuku kerület kereskedései esetében némileg jobb volt ugyan a helyzet, de közel sem túl rózsás. A West Exitben található Yodobashi Camera kereskedés előtt a kora reggeli nyitás időpontjában fegyelmezett sorokban álltak az emberek, azonban korántsem volt akkora tömeg, mint amekkorára a bolt vezetői korábban számítottak. Korábban egyébként nem volt ritka, hogy egy-egy nagy esemény kapcsán akkora tömeg volt a bolt előtt, hogy még a szomszédos háztömbök mellett is álltak emberek, a Nintendo GameCube debütálása azonban a jelek szerint nem számított akkora eseménynek, hogy túl sok játékos akár órákon keresztül is sorbanállt volna érte.

A GameCube első vásárlói között leginkább fiatalkorúak találhatók, de az sem volt ritka, hogy a sorban álló szülők a gyermekeik részére vásárolták meg a vadonatúj játékkonzolt. Nyitáskor a vásárlók rendkívül fegyelmezetten viselkedve bevonultak a boltokba, ahol teljes nyugalomban választhatták ki a számukra legszimpatikusabb játékszoftvereket, és a nyitást követően egy órával már általában minden boltból el is távoztak a vásárlók. Lehet, hogy a GameCube óriási bukás lesz a Nintendo számára, a cég mindenesetre már 500 ezer darab konzolt leszállított a kereskedőkhöz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #43
    Liquid: Az hogy valami "elhalálozott" az még nem jelenti a végét. Van már rá több száz program és még mindig jönnek ki, akkor az ilyen egyszeri usernek otthon nyomogatni tökéletesen jó. Aki meg komolyabban akar az meg pczzen. Persze a sonynak mindig is jól működött a marketinggépezete kicsit hasonlit ezen a téren az intelhez.
  • narumon #41
    "Amiga - R.I.P. :( Ugye narumon?"

    Jaja, pedig volt idő amikor még azon nyomtam a gamékat és nem utolsósorban a trackereket. Áhh nosztalgia rulez, egészen elérzékenyültem :))
  • narumon #40
    "Ha nem tetszik, nézd meg az FFX-et. vagy várj egy-két hónapot, és vess egy pillantász a Stuntmanra, a négyes számú Tekkenre, vagy az MGS2-re."

    A felsoroltakból egyedül az MGS2-höz lenne gusztusom, de ez még mindig kevés. Tekkennel játszon akinek 3 anyja van, nem vagyok én idióta.
    Final Fantasy nekem meg nagyon nem jött be.

    "Ez persze nem azt jelenti, hogy a PS2 az ultimatív megoldás, hanem azt, hogy sokaknak kitűnő eszköz arra, hogy elérhető áron játszanak."

    Szerintem erre a legjobb megoldás ma a DreamCast. Aki csak ilyen kis verekdős autos progikkar akar nyomulni annak szerintem ez a jó megoldás. Sok program van rá, egész jó maga a gép és nemutolsósorban 35e Ft.

    "Mondom mindezt úgy, hogy nincs PS2-őm, és ha veszek valamikor (csatlakozva KaTy véleményéhez) akkor az FF-ek (meg általában a joofajta japcsi rpg-k) és az MGS2 miatt teszem majd."

    Ezért mondtam már másik forumban is hogy embere válogatja. Én akkor se FF-eznék ha ütnének (rpgnek meg ne nevezzük már, max rpg elemeket tartalmazó kalandjátéknak, rpgnek ott a Baldurs Gate) és a jópofa japcsi fejektől/játékoktól meg herótom van... és nem csak nekem. Rajzfilmben jó a manga node játékban :O
  • narumon #37
    "Teljesen más a konzolok és a pc filozófiája, nem igazán érdemes összehasonlítani őket. "

    Ezért nem értem meg azokat akik azzal jönnek hogy a PC drága. Mert igaz hogy többe kerül mint egy PS2 viszont ezzel nem csak játszok, hanem internetezek, videot editálok, zenétszerkesztek, rajzolok, 3dzek és még ki amit akar. A moduláris felépítés pedig alapkövetelmény a piacon, hiszen aki zenélni akar annak egy profi hangkártya kell viszont nem kell állat VGa kártya. A grafikusnak forditva. Az amiga pont ezért bukott meg.
  • narumon #36
    "narumon, hat ha a haverod nem tudott felmutatni jo jatekot, megertem hogy PC-t akar venni - mivel gondolom nincs backup stuffja es a penztarcaja meg nem birja el az eredeti jatekok arat. Ebbol a szempontbol tenyleg jo a PC, a csoringer magyar masolhat ra jatekot amennyit nem szegyel. Viszont ettol meg nem lesz roszabb a konzol."

    Az az igazság hogy szinte minden megjelent játék meg van neki, én csinálom neki a backupokat :) Szerinted a csoringer magyar több PS2 játékot vezs mint PC játékot? Nem hiszem aki csoringer az csoringer és iratja a játékokat bármilyen gépe is van...

    "Na mindegy, mindenesetre nekem a doom3 nem akkora huzoero, hogy ez miatt lefitymaljak mas termeket, plane hogy john carmack tipikus nvidia reklamember, megvettek kilora, szoval programozni biztosan tud, de hogy nem szavahiheto..."

    Ahhan. akkor viszont megvette az Ati is a Kyro is megmég egy pár másik cég akikről elismerően szokott nyilatkozni.

    "gondolom a PS2-t latta mar polcon mint annyi mas eleve konzol gyulolo coder. Nem birja ez meg az a hardware az adot jatekot, persze. Milyen erdekes, hogy PC-re le tudjak butitani az egyszerubb konfiguraciokra is hogy ott is jatszhatoan fusson, es azok azert gyengebbek mint a ps2 HW. Piac ez, nem programozas kerdese."

    Na akkor most te is elárultad hogy nem is olvastam carmack nyilatkozatát. Ő ugyanis azt mondta hogy a PS2 nem birja el ugyanazt mint a PC, nagyon le kéne butitani egy csomo dolgot ahhoz hogy a doom3 fusson rajta (lsd Unreal, Queke konzol vátozatok pedig ezek PCn már nagyon régi játékok). Ezért ő ezzel nem foglalkozik, ha lesz PS2re doom3 akkor azt egy másik cég fogja csinálni akiknek kiadják az engedélyt.
  • narumon #32
    "Talán a GT3 miőségű játékokat eszik rajta azok az emberek.. :-)"

    Még jó hogy ott a vigyor ugyanis GT3 minőségű játékokat ez igy nagyon erős. Ugyanis az összes PS2 tulaj ezzel a játékkal vagdalódzik mióta megjelent, de másik nincs. ( A fent nevezett játékkal játszottam havernál és azt mondom rá hogy nem rossz, sőt talán azt is hogy ez igen, de hogy ez miatt vegyek egy PS2-t, - főleg hogy a GT3 se kötött le fél óránál tovább - az már nagy baromság. Más játékot meg nem birt mutatni még hasonlo szinvonalban sem. Bár nem véletlenül gondolkodik haver sem, hogy eladja PS2t és cserél PCre mert mindig hozzám jár jáccani :P
  • narumon #31
    "majd szoljal hol veszed en is vennek nem is egyet :)"

    Ezt gondolom M$-nek szántad ő irta hogy ilyen olcsó lesz...
  • narumon #28
    "A quake 4 nem keszul el ps2-re mert nem birja el a gep hardvere ``-nyilatrkozta John Carmack! HAT EZERT NEM PS2!!!!"

    Csak kár hogy doom3-ról volt szó, de mindegy :)
  • narumon #27
    "Szal ha konzol akkor PS2 igazán ajánlott"

    hát nekem havernak van PS2je amit próbálgattam, de nekem bizony az a konzol nem kéne. Azt se tudom hogy mit esznek rajta az emberek...
  • narumon #26
    "En az alaplapi chipset formajaban megjeleno gf3-ra gondoltam, ami egyelore csak AMD alaplapokhoz keszul."

    Se, mert a mostani nforceban Gef2Mx lesz. a Gef3at jövő tavasz előtt nem tervezik... Xbox meg elméletileg már novemberben lesz.