JohnnyCage

A Nanya is szállítja DDR333-as SDRAM chipjeit

A válságban lévő DRAM memóriaiparban a gyártók jól láthatóan az egyre újabb, nagyobb kapacitású és sebességű DRAM chipektől várják az anyagi stabilitás visszaszerzését.

A DRAM árak mélyrepülését követően a gyártók most megpróbálják a lehető leggyorsabban kiadni új, nagykapacitású és nagysebességű memóriachipjeiket, amelyeket jelenleg még némi nyereséggel lehet eladni. Nap, mint nap lehet hallani a gyártók közleményeiről, amelyben új, nagyobb adatsűrűségű SDRAM és DDR-SDRAM chipjeiket jelentik be. A legújabb slágert azonban mostanában mégis az új, DDR333 szabványnak megfelelő, 166 MHz-en működő SDRAM chipek jelentik.

A gyártók az új chipeket, amelyek hozzávetőleg 25%-kal nagyobb teljesítményre képesek, mint a DDR266-os (PC2100) változatok, jelenleg elsősorban a nagyteljesítményű munkaállomásokba és szerverekbe szánják, ahol a plusz sebességért némi felárat is kérhetnek. Az új, 2,7 GByte/s adatátviteli sebességre képes PC2700 modulok alapját képező DDR333 chipeket elsőként a világ legnagyobb DRAM gyártója, a koreai Samsung Electronics adta ki az elmúlt hetekben.

A napokban azonban a tajvani Nanya is megindította a 128 és 256 Mbites, 166 MHz-es DDR333-as chipek nagymennyiségű szállításait a modulgyártók felé. A társaság tervei szerint az év végére a leszállított DDR333-as SDRAM memóriachipek 20%-át fogják kitenni a cég összes termelésének.

A Nanya az új memóriákat elsősorban a csúcskategóriás, 1,5 GHz és afölötti órajelű rendszerekbe szánja. Mindez jelenleg a VIA és a SIS Pentium 4 chipkészleteivel való alkalmazást jelenti, bár mire az új modulok valóban elterjednek, addigra már az AMD is régen átlépte az 1,5 GHz-es órajelhatárt, a chipkészletek támogatásával pedig minden bizonnyal nem lesz probléma. A Nanya egyébként a tajvani VIA Technologies egyik leányvállalata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skorpio7 #1
    Teljesen igazuk van .
    Én már nem költök a mostani sima 133-as SDRAM-ra , hanem megvárom , amíg elérhető árú DDR-es alaplap lesz a piacon ( ami jövő év elejére általános lesz ) és akkor egy nagy felújítás keretében veszek procit , alaplapot , ram-ot .
    Természetesen DDR-eset .
    Szóval tényleg jól kalkulálnak a memóriagyártók , mert szerintem sokan fognak így tenni majd .Persze ez a Mo.-i viszonyokra nem biztos , hogy érvényes lesz , de a nagyvilágira 100% , hogy igen .