JohnnyCage

A nagy cégek támogatják az AMD HyperTransportját

Az Advanced Micro Devices bejelentette, hogy a társaság megalakította a HyperTransport konzorciumot, amely a chip kommunikációs technológia alkalmazását és jövőbeli fejlesztéseit fogja felügyelni.

A HyperTransport egy interfész technológia, amelyet az alaplapi chipek használnak a többi részegységgel való kommunikációban. A technológia a számítógépen belüli chipek között akár 12,8 Gbps adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. A technológia fejlesztésében az AMD-n kívül mintegy 180 társaság vesz részt a processzorgyártó elmondása szerint.

Az új konzorcium vezető tagjai az AMD mellett az Apple Computer Inc., a Cisco Systems Inc., a SUN Microsystems Inc., a Transmeta Corp., az nVidia Corp., az API Networks Inc. és a PMC-Sierra Inc.. Az AMD azt szeretné elérni, hogy a konzorcium ismertté tegye a technológiát, és legyen a gyártóknak egy fórum, amelyben megbeszélhetik egymással a technológiával kapcsolatos elképzeléseiket, ötleteiket, és céljaikat - mondta Dave Rich, az API Networks hálózati chipjeinek menedzsere. Az API Networks a technológia társfejlesztőjeként 1998 óta dolgozik az AMD-vel.

"Számos olyan társaság van, amely nem adoptál úgy összetett, nehezen megvalósítható, kritikus központi technológiát, hogy nincs egy publikus csatorna a specifikációval kapcsolatos megbeszélésekhez" - mondta Rich. "A társaságok mostmár érezhetik, hogy nem egy titkos közösségbe csatlakoznak." A felhasználóknak ezidáig különböző társaságoktól kapott információkból kellett tájékozódniuk, nem volt központi szervezet, amely információval szolgált volna a HyperTransportról - tette hozzá Rich. "Kell, hogy legyen valamiféle elképzelése a közvéleménynek, mi is valójában a HyperTransport technológia, és mire használatos."

A HyperTransport Technology Consortium egy nonprofit szervezet, amely a technológia fejlesztésének és alkalmazásának elősegítéséért jött létre, közölte az AMD.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuERTe #8
    döglassu:))lol lol lol:))))))))))
  • HunChris #3
    Vagy hogy az Intel nem támogatja.
  • Fatality #2
    Az Advanced Micro Devices bejelentette, hogy a társaság megalakította a HyperTransport konzorciumot, amely a chip kommunikációs technológia alkalmazását és jövőbeli fejlesztéseit fogja felügyelni.

    Ez.
  • ixyon #1
    hat igen, bar ezekrol a cegekrol mar vagy 3 honapja is lehetett olvasni itt, meg azt is mindenki tudta, piszkosolcso a technologia, de akkor most megis mi itt a hir?