Franczy

Óriási siker lesz a Game Boy Advance?

[ZDNET] A játékkonzolok és a videojátékok piacán manapság nagyon nehéz különböző jóslásokba bocsátkozni, ám a szakértők egy dologban nagyon biztosak, mégpedig abban, hogy a Nintendo Game Boy Advance a jövő hét hétfői amerikai debütálását követően óriási sikert arat majd a játékosok körében.

Ezzel együtt a szakértők arra figyelmeztetik a Nintendo céget, hogy az előttünk álló pár évben a hordozható játékgépek piacán is egyre komolyabb konkurenciaharcra kell majd számítani, vagyis elképzelhető, hogy a Game Boy Advance sikere csak tiszavirág életű lesz, hiszen különböző források szerint mind a Microsoft, mind a Sony hamarosan piacra dobja majd saját hordozható játékkonzoljait.

A klasszikus Game Boy egyébként a videojáték piac egyik legsikeresebb terméke, hiszen a normál Game Boyból és a Game Boy Colorból eddig már több mint 110 millió darabot adtak el világszerte, ami kétségtelenül óriási sikert jelent. A 1989-ben debütált klasszikus Game Boy sikerének újbóli elérésére a szakértők szerint a Nintendonak minden esélye megvan, ugyanis Japánban a március 21-i debütálást követő első öt hétben több mint 1,6 millió darab Game Boy Advance-t adtak el a kereskedők, ami újfent óriási sikert jelentett a Nintendo cég számára.


A Nintendo Game Boy sikerét az is nagyon jól szemlélteti, hogy az elmúlt években a hordozható játékkonzolok piacán a Nintendo több mint 90 százalékos piaci részesedésre tett szert, valamint, hogy a tavalyi évben a Game Boy hardverek és szoftverek által generált piaci forgalom a teljes videojáték piac forgalmának több mint 23 százalékát tette ki.

"Az eddigiekben már számos pletyka keringett azzal kapcsolatban, hogy a Sony hamarosan piacra dobja saját hordozható játékkonzolját, eddig azonban semmi konkrétum sem derült ki erről az állítólagos játékgépről. Szerintem nagyon nehéz dolga lesz a Sony-nak, vagy bármely más cégnek, ha be szeretne törni a hordozható videojátékok piacára, mert ezt a szegmenst még mindig a Nintendo uralja. Nagyon sok pénzt kell majd befektetniük a konkurens cégeknek, ha valamit el szeretnének érni ebben a piaci szegmensben" - nyilatkozta James Lin, a Jefferies cég piaci elemzője.

A Sony és a Microsoft cégek képviselői egyelőre teljes mértékben elzárkóznak attól, hogy az esetleges hordozható játékkonzolos terveikről beszéljenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • azazel #17
    ezezn a képen minden szarul néz ki
  • CSOCSO #7
    hát a bal oldali csunya
  • Dante #3
    A Sega GameGear ugyanez volt még kinéztre is
  • CSOCSO #1
    GBA RULEZ:)