JohnnyCage

Az MSI megerősítette a Crush nevét

[Register] A többek között alaplapokat gyártó MicroStar International (MSI) megerősítette azt az információt amely szerint az nVidia új, Crush kódnevű alaplapi chipkészlete az nForce nevet kapta.

A The Register nemrégiben olyan dokumentumoknak jutott a birtokába, amelyek szerint a grafikus processzorokat fejlesztő nVidia Corp. Crush kódnevű chipkészlete, amelynek egy speciális változata lesz a Microsoft ősszel megjelenő Xbox játékkonzoljának alapja, az nForce végleges nevet kapta.

A Crush chipkészlet nForce végleges neve mellett akkor még kérdőjel volt, mivel az információk hitelessége nem volt bizonyos. Az alaplapokat és egyéb számítógépes eszközöket gyártó MicroStar International a napokban azonban hivatalosan is megerősítette a hírt. Az MSI az nVidia Corp. első, és több szempontból is rendkívülinek tekinthető alaplapi chipsetjét már be is építette egyik új alaplapjába, amely a cég sajtóközleményében már szerepel.

Az MS-6367 "az első MSI alaplap, amely az nVidia nForce Platform Processing Architecture chipkészletére épül" - áll a sajtóközleményben. "...Az nVidia nForce egy nagyteljesítményű PC alaplapi chipkészlet, amely többek között integrált nVidia GeForce 2 grafikus processzort is tartalmaz." "Az AMD HyperTransport technológiája biztosítja a jelenlegi legnagyobb folyamatos adatátviteli sebességet az integrált grafikus processzor és a média és kommunikációs processzor között, ami jelen esetben 800 MB/s" - folytatódik az új alaplap, és egyben a chipkészlet leírása.

Az új alaplap - akárcsak annak nForce alaplapi chipkészlete - a Socket A típusú foglalatba illeszthető processzorokhoz, vagyis az AMD Athlon Thunderbird és az olcsóbb gépekbe szánt Duron chipjeihez használható. Az alaplapon található három DDR-SDRAM memóriafoglalatba legfeljebb 1,5 GB memória tehető, de a sajtótájékoztató szerint "amennyiben két DDR modult használunk az alaplapban egyszerre, a 128 bites TwinBank architektúra lehetővé teszi, hogy a DRAM hozzáférés sebességét az eredeti duplájára, 4,2 GB/s-ra növeljük". Mindez az nForce új kétcsatornás (double channel) DDR-SDRAM elérésével válik lehetővé, amely egyszerre képes a két modulba írni, illetve azokból adatokat olvasni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #1
    ::) már az nVidia sem genyózik intel procikkal:) ez jelent valamit! csökken a befolyása a nagy kaninak::) kezd a teljesítmény számítani::) hogy mongyam még?
    intel suxxol, mert az amd jobb, és azt az nvidia is tuggya!