Gyurkity Péter

Hatalmas összegért kelt el egy eredeti iPhone

A 15 éves készülék bontatlanul került új tulajdonosához, aki csillagászati összeget fizetett ki.

Az Apple termékvonala kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy kiderültek az iPhone 14 előállítási költségei, ezekről tehát részletes beszámolót készíthettünk el. Most a cég egyik régi fejlesztése került a hírekbe, amely hatalmas összegért cserélt gazdát, jelezve, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a korosabb megoldások iránt (ezzel együtt pedig az infláció is jelentős).

Nem is olyan rég még egy szintén idős, az ezredforduló tájáról származó Voodoo-kártya talált gazdára komoly áron, a napokban azonban egy eredeti iPhone-okostelefon kelt el az LCG Auctions platformján, megdöntve a korábbi rekordot. Amíg ugyanis tavaly októberben még 39 ezer dollárért adtak el egy hasonló készüléket, a most lezárult aukción már ennél is jóval nagyobb, 63 ezer dollár feletti árat értek el, ennyit fizetett ki ugyanis az új tulajdonos a bontatlan telefonért, amely annak idején, még 2007-ben, eredetileg 500 és 600 dolláros áron került a piacra, attól függően, hogy a belső tároló 4 vagy 8 GB-os kapacitást kínált a felhasználóknak.

A szóban forgó példányról érdemes megjegyezni, hogy ez akkor ajándékként került a mostani eladóhoz, mivel azonban az illető a Verizon hálózatát használta, a telefon viszont kizárólag az AT&T szolgáltatásán keresztül volt használható, ez rögtön felkerült a polcra, ahol évekig porosodott. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a későbbiekben sem változott meg, az eredeti iPhone tehát azóta várt a használatba helyezésre, saját dobozában, még a gyártó által felhelyezett védőfóliával borítva. Arról nem szól a fáma, hogy pontosan ki jutott hozzá a telefonhoz ekkora összegért, ám jó eséllyel egy gyűjtő szánta el magát a beruházásra.

Az elkövetkező években várhatóan folytatódik majd az emelkedő trend, ennek révén a koros megoldások egyre magasabb árakon találnak majd új gazdára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AndReWsss #2
    80-90% éves hozam
    Többet kellett volna elraktározni :D
  • wraithLord #1
    "Arról nem szól a fáma, hogy pontosan ki jutott hozzá a telefonhoz ekkora összegért, ám jó eséllyel egy gyűjtő szánta el magát a beruházásra."

    De az is lehet, hogy csak valaki már nagyon akart telefonálni.