Ötvös Tibor

Érdekes keverék lett a Kokainmedve

Nagy reményekkel vártuk a Kokainmedve bemutatóját, mely sajnos elmaradt a várakozásoktól.

Miközben mindig arról panaszkodunk, hogy egy filmnek nincs története vagy nem foglalkozik a valósággal és logikával, néha mégis jó érzés egy "agyat teljes nyugalomban, kikapcsolt állapotban tartó" filmet nézni. A Kokainmedve már az alaphelyzete miatt is ezzel a nyugtató érzéssel házalt, és az előzetesek alapján kimondottan érdekesnek tűnt a történet. Mert kit ne érdekelne hova tűnt 1985-ben 20 millió dollárnak megfelelő értékű kokain, melyet egy drogfutár dobott ki egy repülőből és a mai napig nem találtak rá. A hírek szerint egy fekete medve megette és percek múlva el is pusztult. A Kokainmedve sztorijában azonban függő lesz és kábítószergőzös állapotában elkezd öldökölni.


Az alapötlet rengeteg lehetőséget tartogatott arra, hogy egy emlékezetes B-filmet kapjunk, melyben vagy repkednek a belek vagy a könnyeinket törölgetjük a nevetéstől. Sajnos azonban egyik sem sikerült, a színészből rendezővé avanzsáló Elizabeth Banks és a Pókember – Irány a Pókverzum producerei, Phil Lord és Chris Miller a két szék közé a földre tették a filmet.

Először is a film sajnos nem vicces. Akadnak benne kimondottan mókás beszólások és van egy, ami már most klasszikussá válhat. Azonban mindezek benne voltak az előzetesekben is, szóval ott ellőtték az összes puskaporukat a készítők. A medve minden mozdulatán látszik a másodkategóriás CGI, amitől igazából nem is félelmetes. Másodsorban a film sajnos horrorként sem tud működni. A filmben vannak leszakadó kezek és lábak, illetve pár komolyabb jelenet, de nem elég véres ahhoz, hogy gore vagy trash legyen és cseppet sem félelmetes ahhoz, hogy horrornak nevezzük. A karakterek között vannak érdekesek, de azért ott sem bánkódtunk egyetlen halálesetnél sem.

Ray Liotta, Margo Martindale, Alden Ehrenreich és O'Shea Jackson Jr nagyon élvezik a szerepüket és valóban mindent beleadnak, hogy karaktert adjanak a forgatókönyvben leírt alakoknak. A többiek viszont nem nagyon tudnak mit kezdeni magukkal, a főszereplő Keri Russell szerintem kimondottan kellemetlen jelenség volt.


Sok a logikátlanság, hogy kit miért és mikor támad meg a medve? Nem tudni. Most akkor a drog hajtja vagy beleőrült az adagolásba és azért gyilkol? Nincs rá válasz. Persze egy Kokainmedve című filmnél azért nincsenek túl nagy elvárásaink - ha a készítők se gondolták túl a dolgokat. Elsőre, amikor megpillantottam a címet és a trailert egy Brickleberry szintű marhaságot vártam, de sajnos a készítők kicsit komolyabban vették az egészet, mint kellett volna. Pont csak egy szippantásnyival. Így viszont az első pár jelenet után kényelmetlen lesz a szék és bár néha még visszaránt a film, összességében csalódottan jövünk majd ki a vetítésről. 6/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Kokainmedve (Cocain Bear)
szinkronizált, amerikai thriller, 106 perc, 2023
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Elizabeth Banks
Vágó: Joel Negron
Forgatókönyvíró: Jimmy Warden
Zene: Natalie Holt
Operatőr: John Guleserian

Keri Russell (Sari)
Alden Ehrenreich (Eddie)
O'Shea Jackson Jr. (Daveed)
Ray Liotta (Syd)
Isiah Whitlock Jr. (Bob)
Margo Martindale (Liz parkőr)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!