Szekeres Viktor

Bejött a közönségnek a Fekete Párduc 2

A Wakanda Forever nem csak a kritikusoknak tetszik.

Nem meglepő módon a Fekete Párduc 2 bejön a nézőknek, legalábbis ez látható a netes és a mozis visszajelzések alapján. Ha az IMDb-t nézzük, akkor a film jelenlegi pontszáma magasabb, mint az első részé (7,4 kontra 7,3/10 - előbbi még fog csökkenni, amikor a keményvonalas réteg után a kocarajongók is elmennek megnézni), és ugyancsak lazán veri az idei Marvel-felhozatalt a Thor negyedik és a Doctor Strange második részével - ezek, mivel 7 pont alatti pontszámmal bírnak, jó eséllyel maradni fognak is a Wakanda Forever alatt.

A mozis felmérések alapján, a Screen Engine/Comscore-féle PostTrakre alapozva 93%-os a film tetszési indexe és 85%-os az ajánlási foka, de igazán nagy sikert a 12 éven aluliak körében ért el az alkotás (majdnem 100%), bár a 72%-os ajánlási fokot ennek fényében nehéz értelmezni. Összességében a közönség pontszáma magasabb volt, mint a Thor és a Doctor Strange legutóbbi része esetében, de egy kevéssel elmaradt a legutóbbi Pókember-filmtől.

Ami még érdekes lehet, az a közönség összetétele. Nem meglepő, hogy a nemek versenyét a férfiak nyerték, de közel sem volt komoly a fölény, csak 52%-ban voltak jelen a nőkkel szemben (és 37%-uk 18-34 éves volt). És ugyancsak beszédes, bár papírforma, hogy a film amerikai nézőinek 44%-a volt fekete, 21%-a hispán származású, és csak 20%-a fehér bőrszínű, a maradék 15% javarészt ázsiai származású néző volt, valamint magát "egyéb" kategóriába soroló. Guy leaning at 52%, 45% between 18-34 with 37% over 35. Very diverse film at 44% Black leading, 21% Hispanic and Latino, 20% Caucasian and 15% Asian/other.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csulok0000 #7
    Tegnap néztem meg... Ez egy erősnő film lett, mert minimum 6 darab minden férfit szétverő csaj volt benne, akikben egyenként több a tesztoszteron mint az összes férfia karakterben. És ez az egész filmen végig érezhető.
    Az egész filmben minden konfliktus jelentéktelen dolgok miatt van. Gyenge a cselekmény, gyengék a párbeszédek, a konfliktusok kidolgozottsága és megoldása is. Sajnos több esetben is gagyi. Nagyon messze van az első résztől, ahogy az összes Marvel filmtől is. Ráadásul a karakterek is annyira egysíkúak. A Thor új részét is sikerült alulmúlni minőségben...
  • Joe888 #6
    Különben az a legviccesebb az sg-ben, ahogy reklámozza ezeket a gagyi filmeket.
  • UUUU #4
    Gyenge, ahogy az első is.
  • kalapos01 #3
    Ez csak azt mutatja, hogy akik szerint ócska volt az első, azok többségének volt esze, és nem nézte meg a másodikat. Akinek meg tetszett, megnézte és nem csalódott. A pár idióta meg most szívja a fogát, és várja gondolom, a harmadik részt.
  • Angel5 #2
    ez ócskább lett mint az első