Franczy

Új TEAC CD-RW meghajtók

A kiváló minőségű CD meghajtóiról és CD-íróiról híres TEAC cég a napokban kibővítette termékskáláját, így most végre már a legnagyobb igényű felhasználók is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb drive-okat.

A TEAC cég kínálatába a belépő szintű CD-W58E (8x/8x/32x ATAPI/IDE), valamint a nagyobb teljesítményű CD-W512S (12x/10x/32x SCSI) és CD-W512E (12x/10x/32x ATAPI/IDE) típusú modellek mellé a napokban csatlakozik a teljesen új, TEAC CD-W516E nevet viselő high-end CD-RW meghajtó is, melyet hol máshol, mint a napokban zajló hannoveri CeBIT számítástechnikai szakkiállításon mutattak be először.

A TEAC cég büszke arra, hogy mostantól már szinte minden felhasználói igény kielégítésére képesek, hiszen az olcsóbb és lassabb, valamint a gyorsabb és némileg drágább CD-RW termékekre vadászó felhasználók egyaránt találhatnak számukra megfelelő TEAC termékeket. Még a legolcsóbb, TEAC CD-W58E típusú modell is kiváló képességekkel rendelkezik, hiszen sokak számára bőven elegendő a nyolcszoros sebességű (1,2 MB/sec) CD-írási képesség, és a harminckétszeres sebességű (4,8 MB/sec) CD-olvasási képesség. Az ATAPI interfészes TEAC CD-W58E 2 MB-os adatpufferrel rendelkezik, és szinte az összes ma elterjedt szabványú CD lemez megírására képes. Mint minden TEAC meghajtó, úgy ez a belépő szintű modell is motoros tálcával, LED kijelzővel, hangerőszabályzóval, valamint fejhallgató csatlakozóval van ellátva, ezenkívül pedig a TEAC drive-okra érvényes 100 ezer órás MTBF (Mean Time Between Failure) idő is nagyon jó érték.

A TEAC cég középkategóriás modelljei, az ATAPI interfészes CD-W512E és a SCSI interfészes CD-W512S típusú meghajtók tízszeres sebességgel (1,5 MB/sec) képesek a CD-RW lemezek égetésére, emellett pedig maximálisan tizenkétszeres sebességgel (1,8 MB/sec) képesek a normál CD-R lemezek írására. Ezek a nagyobb teljesítményű TEAC drive-ok már nagyobb, 4 MB-os adatpufferrel rendelkeznek, és úgynevezett Write Proof technológiával is el vannak látva. A TEAC CD-W512E és a TEAC CD-W512S CD-RW meghajtók átlagos hozzáférési ideje 85 ms.

A most a CeBIT-en bemutatott TEAC CD-W516E típusú új TEAC CD-író, már tizenhatszoros sebességgel (2,4 MB/sec) képes a CD-R lemezek írására, valamint tízszeres sebességgel (1,5 MB/sec) a CD-RW lemezek égetésére. A Write Proof technológia mellett az új TEAC csúcsmodellekben egyébként érdekes módon csak 2 MB-os adatpuffer kapott helyet. A drive mellé a TEAC CD-író szoftvert, kábeleket, valamint egy részletes többnyelvű leírást is mellékel, az újdonság ára azonban egyelőre még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lteebee #1
    Árulja már el vki, hogy hol kapok Magyarországon TEAC SCSI írót!

    Köszi.