Berta Sándor

Jövőre már az Ethereum lehet a legfontosabb kriptovaluta

A virtuális fizetőeszköz jövőre 2022-re megelőzheti a bitcoint.

Bár a bitcoint tekintik minden digitális pénz ősének, de könnyen előfordulhat, hogy legkésőbb jövőre háttérbe szorulhat. Rahul Rai befektető szerint a legértékesebb kriptovaluta jövőre már az Ethereum lehet.

A szakember rámutatott, hogy jelenleg a bitcoin még a piaci kapitalizáció és az érték tekintetében jelentős mértékben megelőzi a vetélytársát, de ez az előnye hamarosan elolvadhat. A változást jól jelzi, hogy a bitcoin két évvel ezelőtt még a teljes virtuális fizetőeszköz-piac 67 százalékát tette ki, míg most már csupán a 45 százalékát. Az elmúlt két esztendőben az Ethereum piaci részesedése a két esztendővel ezelőtti 8,5 százalékról 20 százalékra nőtt. Jövőre ez a trend folytatódhat és az Ethereum előbb vagy utóbb utoléri, majd le is hagyja a bitcoint. Rai úgy számolt, hogy ez jövő nyáron következhet be.

A szakember hozzátette, hogy a bitcoin egy tiszta értékbefektetés, gyakorlatilag digitális arany, éppen ezért a piaci kapitalizációja határok közé van szorítva. Az Ethereum esetében ez alapvetően másként néz ki, mert sokoldalúbban használható. Az okosszerződések, a nem behelyettesíthető érmék (NFT-k) vagy akár a Facebook metaverzuma egyaránt megszervezhetők az Ethereumon keresztül. A digitális pénz a globális pénzügyi rendszer jövőbeli megoldásait látja majd el energiával. Amennyiben ez sikerül, akkor a kriptovaluta értéke rendkívül gyorsan növekedni fog és háttérbe szorítja majd a bitcoint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • robicarlos6 #8
    Szépen szétütik a tőzsdét most meg a kriptot.

    Szegény MOL-t jól megszívatták kezdtem örülni titkon lassan 3K a MOL ezer év után erre az állambácsiék bemutatták a nagy köszi de nemet nekik és esik mint az állat :(
    De legalább még egy osztalék ki lesz szedve 3k-ig ha nem több :)
  • Vanek úr #7
    Szerintem a BTC már nem nagyon lesz előtérben, pont azért, mert lassan bezárul a bánya (kiosztják az utolsó coin-okat, aztán a bányák bezárnak). Az Ethereum lehetne a növekedése alapján az utód, de mivel annál is most fognak átállni PoS-ra, aminek következtében ott is megáll majd valamennyire a bányászási kedv (nem a nyers erő fog számítani a coin-ok osztásánál); így ott is várható majd egy kis átrendeződés - várhatóan értékileg is. Aztán már tényleg csak a spekulánsok kezében lesz minden.

    Én mondjuk azt várom, hogy végre egyszer elinduljon egy hatalmas pukkanás, és álljon helyre minden úgy, mint pár évvel ezelőtt. Aki meg el akarta titkolni a bevételeit, az meg veszítsen rajta jó sokat. Csak egyelőre túl sok megbolondított ember van, aki hisz bennük (a nem létező mögöttes értékük ellenére). Így meg nehezen pukkan az a lufi.
  • Lapajka #6
    Már csak azért sem lehetséges, mert nem valuta, hanem deviza. Kriptovaluta nem létezik.
  • dyra #5
    ennek az egész PIAC-nak még sokáig a BTC lesz a huzóneve. A többit szinte nem is ismerik. A BTC névválasztása marketing szempontból is ütős.
  • Sir Cryalot #4
    Skizo programozok FTW, supermoney
  • robicarlos6 #3
    Nem lehetetlen csak szerintem kizárt :)
    Amibe én benne vagyok és van egy felvázolt céláram benne nos azt sose éri el...
  • Sydra #2
    10k januárig nem lehetetlen. Utána viszont lehet 4 évet várni kell a következő hullámra.
  • robicarlos6 #1
    3700$-ért van ETH-m. Erre befizetek... Mivel nem kell a pénzt tartom amíg lehet. Ha 10K-t eléri valaha már az is nagy szó lesz nem hogy még a BTC-t legyőzni...