Ötvös Tibor

Különösen nagy csalódás a Különösen veszélyes bűnözők

Egy Indiana Jones - Deadpool egyveleget lehetett várni a Netflix eddigi legdrágább filmjétől, de sajnos inkább egy színvonaltalan Ryan Reynolds-show lett az egészből.

Hogy tetszett a Különösen veszélyes bűnözők?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
De miért áll a "sajnos" címke a Ryan Reynolds*show előtt? Nos, bár a színész humora elképesztően csípős, többnyire azért adnak valami mondanivalót is a filmjeihez. Legyen az akár a Deadpool vagy a Free Guy, a humoros beszólások mindig valami érdekesebb sztorit próbálnak vidámabbá varázsolni. Feltehetően Reynolds az életben is ilyen. Nos, a Különösen veszélyes bűnözők - mely nem mellesleg a Netflix eddigi legdrágább filmje a maga 200 milliós büdzséjével - bemutatja, hogy ez a humor tud sok is lenni.

Pedig Dwayne Johnson nagyon jól tud működni az ilyen buddy-filmekben (lásd Hobbs és Shaw), de ott kapott ő is jó dumákat. A mostani filmben csupán az elszenvedő alanya Reynolds alázásának. De lássuk, mi is a történet: adott két fickó, akik egy kényszerű szövetségnek köszönhetően együtt próbálják megtalálni Kleopátra három tojását, lehetőleg még egy női vetélytársuk előtt.

Kezdjük a pozitívummal: a film egész bíztatóan kezdődik, de ez a színészeknek köszönhető. A Johnson - Reynolds duó egy darabig jól működik. A felvezetés egy Mozi+-os Indiana Jones-filmet vetít előre, az első óra még egészen élvezhető, sajnos azonban utána elkezdenek elromlani a dolgok. Főleg Gal Gadot megjelenésével kezd csökkenni a film iránti érdeklődése a nézőnek. Csodanő karaktere ugyanis elég ostobán van megírva, nincs semmi értelme a jelenlétének, a forgatókönyv fogalom nélkül dobálja el a különböző helyszínekre.


Ha már forgatókönyv, na ott is vannak nagy problémák. A mai szokásoknak megfelelően több csavart is tartalmaz a sztori, de ezeket nagyjából a film felénél már mindenki be tudja lőni. Egyik sem okoz majd túl nagy meglepetést, abszolút a kiszámítható kategóriába tartoznak. A másik nagy probléma, hogy bár 200 millió dollárt költöttek a filmre, de a számítógépes grafika mégis leugrik a képernyőről. Egyes jeleneteknél konkrétan látszik, hogy a színészek egy zöld háttér előtt játszanak.

Érdemes akkor megnézni a filmet? A válasz nagyon egyszerű: akinek van Netflix előfizetése, az mindenképpen tehet vele egy próbát. Ha kedvelte a Deadpoolban Reynolds dumáit, akkor itt is el-elkacagja majd magát. Aki viszont most gondolkodik azon, hogy beruházzon egy próbakörre, az ne a Különösen veszélyes bűnözők miatt tegye meg ezt (inkább a The Squid Game miatt). A film sajnos egy tipikus Netflix alkotás, azaz látványosan üres. Egy hét múlva a címére sem emlékszünk majd. 5/10

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #8
    Szerintem kellemes szombat délutáni film, poénos, és hát Gal Gadot miatt még a Wonder Women 1914-et is végig szenvedi az ember, pedig ha valami hát az tényleg a mozifilmet legalja.
  • Lapajka #6
    Azért annyira nem nagy csalódás. Rock életében azért jó pár gagyiba nyúlt és nem egy drámai színész, tehát a könnyű tinglitangli műfaj csak amiben brillíroz. Mondjuk a Felhőkarcoló nem volt annyira tinglitangli végülis... de egy skatulya pali, nem jó színész, csak jópofa, jó humorista inkább és jól néz ki... Reynolds meg hát Atyaisten... hát hány förmedvényben láthattuk... pl Zöld Lámpás vagy mi, meg a darabolós gyilkos, aki a levágott fejekkel társalog... és még lehetne sorolni... a Deadpool, Free Guy... brrr... gagyi cunami... szimpatikus helyes srác, tehetséges is, de félek, hogy igényes filmben még nem volt... Szóval a tárgyalt film, ahogy korábban már itt írtam: aranyosak, de ez elég soványka...
  • Atyuska #5
    Minden adott volt egy jó filmhez, csak egy jó forgatókönyv nem.
    Hatalmas mellé lövés..
    Nem szokásom abba hagyni egy film nézését, de a felénél elég volt. Nagyon bosszantottak a film hibái.
  • lammaer #4
    Nekem nem volt semmi bajom vele, alapvetően szórakoztató, egyszernézős vígjáték jellegű készítmény.
  • Sequoyah #3
    Dwayne Johnson tehetsege nagyon kiaknazatlan maradt... Vicces terminator helyett egy megfaradt ex-zsarut lattunk itt csak, ami nem all olyan jol neki...

  • Mighty #2
    Elaludtam rajta...
  • Kelta #1
    gyenge limonádé film, egyre kevésbé szórakoztatóak ezek..ehhez képest pl a Halálos 5 része egy remek film..