Szekeres Viktor

Valami történt a magyar horrorfanatikusokkal

Itthon alulteljesített a Halloween Kills.

Amerikában elég jól szerepelt a mozikban a Gyilkos Halloween, mely annak ellenére produkált 50 millió dolláros nyitóhétvégét, hogy a Universal stúdió saját streaming platformján, a Peacockon is elérhetővé tette, vagyis nem volt exkluzív a mozis premierje. (Az első rész 76 millió dollár körül kezdett, természetesen nem a járványidőszakban.) Itthon azonban a hazai horrorrajongók vagy lusták voltak, vagy közel sem jött be nekik annyira az első film, vagy pedig inkább a Dűnére, illetve az Elkxrtukra fizettek be.

2018-ban itthon a Halloween előadásaira az első hétvégén, azaz csütörtök és vasárnap között 40 279-en vásároltak jegyet, ezen a hétvégén azonban a Halloween Kills csak 17 237 nézőt érdekelt annyira, hogy fizessen érte azért, hogy az első napok egyikén láthassa a filmet. Ez a teljesítmény pedig csak a hétvégi magyarországi mozis nézettségi toplista negyedik helyére volt csak elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    szerintem elment melletted a hír lenyege. a magyarokról van szó. a film nagy siker (és elég jó is lett, legalábbis nekem bejött, de lapajka nem szerette a jelek szerint, benne van), csak itthon nem lett az. arról nem is beszélve, hogy nem arról van szó, hogy nem tetszett sokaknak, hanem arról, hogy nem nézték meg. miközben más mostani horrofilmet meg megnéztek.

    egyébkent remek horrorfilmek vannak manapság, sőt, most vannak csak igazán jók, szemben a régi videókazettás moslékokkal, ezredik epizódokkal (csak azért, mert van pár klasszikus, azt a rahedli sok kátrányt nem feledteti). lehet, hogy csak azért gondolod így, mert idén nagyon sok olyan horrorfilmet láttál, ami nem tetszett? lehet, hogy mindenféle gagyit néztél össze, nem? hozzáértően kell választani. nyilván ne szar filmeket nézz, javíts a szűrődön.
  • morguldae #2
    Nem a horror fanatikusokkal történt valami, hanem inkább az a gond, hogy a mostani horror filmek szarok. Nincs már bennük semmi fantázia, a régieket másolják. Ugyan azt a témát hozzák ezredszer is. Kit érdekel már az....
  • Lapajka #1
    Ennyire ócska, lerágott sablonoktól hemzsegő, fárasztó bugyuta se füle se farka középszerű zagyvaságot sem sokat látni... a Péntek 13 sorozatot igyekeztek remake-elni kicsit átsminkelve, de siralmas lett... és nem a félelemtől vagy az ijedtségről lehet sírni, ami horrornál még oké lenne, de itt a szánalomtól és döbbenettől (megintcsak nem a horror miatt), hanem hogy ilyenre bárki pénzt ad USA-ban és még a Jamie Lee Curtis is szerepet vállalt benne... Aki erre mozijegyet vett, meg is érdemli...
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.10.26. 03:30:38