Ötvös Tibor

B-kategóriába süllyedt a Venom 2. - Vérontó

Nagyon vártuk és Tom Hardy ismét nagyon jól működik a filmben, de sajnos a Venom 2. - Vérontó kimondottan unalmas és buta film lett.

Hogy tetszett a Venom 2. - Vérontó?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
A 2018-as Venom rendelkezett jó pár hibával, de még így is egy nagyon jó humorú és látványos film lett a debütálás eredménye. Ráadásul a végén Vérontót is beígérték nekünk, aki a Marvel univerzum egyik legbrutálisabb gyilkosa. Így vártuk a folytatást, mely mindössze 97 perces és ezzel az utóbbi idők egyik legrövidebb szuperhősös filmje. Ez felüdülés, ám sajnos a Venom 2. - Vérontó - hasonlóan az idei Marvel-filmekhez - számtalan hibával rendelkezik, viszont pozitívummal már kevesebbel.

Az alapvetés szerint Eddie Brock és Venom továbbra is próbálnak együtt létezni. Míg előbbi szimbióta társa segítségével egyre feljebb kerül a képzeletbeli újságírtói ranglétrán, addig a másik csak szenved, mivel nem élheti "normális" életét. Minden megváltozik, mikor a sorozatgyilkos Cletus Kasady csak Eddie számára ad interjút, majd egy harapás során átkerül a szimbióta egy része a szervezetébe. Megszületik Vérontó, aki a szerelmét akarja kiszabadítani.

Kezdjük azzal, hogy Tom Hardy továbbra is remekül játszik Eddie Brockként és a vitái Venommal többnyire elég jók. Érdekes humorforrás kettejük civakodása, mely azonban nem tart sokáig, a lezárás pedig kellően látványosak lett - és ezzel be is fejezhetjük a pozitívumok felsorolását. A Venom 2. - Vérontó ugyanis minden szempontból egy unalmas, vontatott és ötlettelen film lett.


Kezdjük azzal, hogy bár Woody Harrelson nagyon jó színész és többnyire tud mit kezdeni a karakterekkel - már ha megírják azt neki. Itt a gyilkos ugyanis kap egy elég nevetséges és nehezen követhető háttérsztorit, mellyel próbálják magyarázni a tetteit. Ezzel pedig Vérontó is olyan ostoba hátteret kapott, hogy minden képregényrajongó a fejét fogja majd. Ráadásul 18-as karikát dobtak a hazai bizottság tagjai a filmre, ami kimondottan vicces. Bár akad egy-két véresebb jelenet, de összességében ez nem egy 18-as karikás mozi.

A forgatókönyv is egészen ostoba fordulatokkal próbálja kitölteni a másfél órás játékidőt. A szerelmi történet Brock és Vérontó vonalán is röhej, előbbinél ráadásul csak azért szerepel ez a rész, hogy elhúzzák még 20 percig a történetet. Kasady szerelmének tárgya, Sikoly, azaz Frances Barrison szintén vérgyenge karakter, a jelenléte értelmetlen. A legrosszabb pedig az egészben az a tény, hogy a Venom 2. - Vérontó felvállaltan és büszkén egy B-film. A látványvilág elég kezdetleges, csak egyetlen látványosabb összecsapást kínál a film.

Egy szó mint száz, a Venom 2. - Vérontó nem jó film. Hiába jó benne Hardy és hiába élvezi továbbra is ezt a szerepet, sajnos a sztori felénél megfordult a fejemben, hogy kijövök a moziból. Az anyagi siker miatt biztosan lesz harmadik fejezet, illetve a stáblista utáni jelenet is valami hasonlót vezet fel, de oda ez a teljesítmény már nagyon kevés lesz. 5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Venom 2. - Vérontó (Venom: Let There Be Carnage)
szinkronizált, amerikai akció-horror, vígjáték, 97 perc, 2021
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Andy Serkis
Forgatókönyvíró: Kelly Marcel
Producer: Avi Arad, Amy Pascal, Matthew Tolmach
Operatőr: Robert Richardson

Tom Hardy (Eddie Brock / Venom)
Stephen Graham (Mulligan nyomozó)
Michelle Williams (Anne Weying)
Woody Harrelson (Cletus Kasady)
Reid Scott (Dr. Dan Lewis)
Peggy Lu (Mrs. Chen)
Naomie Harris (Sikoly)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #10
    A szuperhős filmek kb 90 százalékára szerintem pont ugyanez igaz... gyerekfilmek felnőtteknek... gyerek nem nézheti csak illegálisan, de akkor nagyon boldog... egészséges felnőtt számára baromi fárasztó zagyva bugyutaságok...
  • Kelta #9
    Annyira nem volt szörnyű..1x meglehet nézni, néha egész jó poénok vannak benne, látvány is elmegy.
  • cateran #8
    "Mindig kell egy nagyobb gonosz, a hősöknek meg mindig győzni kell"
    Ez eddig sem volt igaz, de mostanaban mar plane nem..lasd pl What if... s01ep05 - Zombies
  • BrockSamson #7
    A mainstream kepregenyek vilagaban nincsen kovetkezetesseg, kb. soha nem is volt, minden azon mulik, hogy ki irja eppen az adott tortenetet. Egyik fuzetben Superman kuszkodik, hogy felemeljen egy tankerhajot, a masikban pedig 5 napig tarja a Fold sulyat megeroltetes nelkul (ra lehet keresni). Minden ero narrativ es minden karaktert a plot armor tart eletben; ezert lehetseges, hogy Hawkeye vagy Black Widow tagjai lehetnek az Avengersnek. Thorrol lepattanak a golyok, Hawkeye-t meg egyszeruen nem talaljak el, az eredmeny ugyanaz.
  • grobs #6
    Az "univerzum" itt képletesen értendő, a "legvéresebb" pedig szó szerint. Az "univerzum" a hősöket és gonoszokat jelenti, a "legvéresebb" pedig azt, hogy a marvel mainstream hősök és gonoszok csak nagyon ritkán (jellemzően soha) lépnek át 18+ vérengzésbe. Carnage viszont azon kevés karakter közé tartozik amelyik alapvetően ilyen (gore) képregényekben szerepel.

    Az átjárás itt jogi akadályokba ütközik. A jogtulajdonos marvel még a nagy felfutás előtt bizonyos hősökre, és hozzájuk tartozó más karakterekre adta el a jogokat. A sony a pókember részt vette meg. nem tehetik meg, hogy olyan ellenfeleket tesznek be a saját filmjükbe ami eszükbe jut. Az új pókember filmek ezért Disney-Sony koprodukcióban készülnek. A magasabb bevétel miatt a sony is jól jár, hogy bérbe visszaadja a Disney (Marvel) hősét. A Venom viszont saját filmjük, itt abból gazdálkodhatnak ami náluk van.

    Az erősorrend meg viszonylagos. Mindig kell egy nagyobb gonosz, a hősöknek meg mindig győzni kell. Úgyhogy mindig lesz valami ami miatt a "felturbózott" emberek győznek.
  • repvez #5
    nem az a gond, hogy nem járkálnak össze, de legyen egy rangsor egy erősorrend és ahhoz tartsák magukat.

    Egy tanossal ne egy halando ember verekedjen már meg ilyenek, olyanokat eressen össze aki kb hasonlo erőt képpvislenek.

    DE itt is azt irják, hogy az egész marvel univerzum legvéresebb gonosza, és mégcsak a várost se fogja elhagyni nem hogy az univerzumba öldökölne. és egy halandó testébe.

    nekem ez a bajom ezekkel a filmekkel, hogy a saját logikájukban is megbuknak .
  • Cat #4
    A képregényfolyamokban a szereplők rendszeresen átjárkálnak egymáshoz, de ez egy másfél órás filmben nem megvalósítható.
  • repvez #3
    Egy valamit nem értek, hogy ezeknek a superhős filmeknek ha van egy közös univerzumuk és egy közös idösikban is tevékenykednek akkor hogy lehet , hogy
    Mindig mindenki a legeslegnagyobb fögonosz, de a végén mégis egy egyszerü halando kinyirja öket?
    Meg itt is azt irja, hogy a vérengző a marvel univerzum legvéresebb karaktere,
    Tehát egy ilyen karaktert betesznek egy félig vigjátéknak tekinthető filmbe?
    Miközben pár másik filmben szereplö sokkal több embert nyirt ki vagy egy egész bolygórendszert, de az nem volt 18as karika itt, meg poénra veszik a 18as karikás filmet meg a legvéresebb karakter aki csak a szerelmét akarja megmenteni.

    Hoghyy jön ez össze a többi bolygóközi főgonosszal ?
  • Montanosz #2
    inkább zs...
  • Ender Wiggin #1
    A 2018-as Venom rendelkezett pár értékelhető pillanattal, de alapveően egy fos volt...
    Tartották a színvonalat... Az is valami.