Berta Sándor

ARM processzoros laptopot dob piacra a HP

A készülék várhatóan októberben érkezhet.

A Hewlett-Packard közölte, hogy a következő hónapban piacra dobja a 14 hüvelykes kijelzővel ellátott ARM processzoros eszközét, amely ugyanakkor még nem rendelkezik hivatalos terméknévvel. Amit jelenleg tudni az az, hogy a központi egység a második generációs, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 7c lesz, ebből már következtetni lehetett arra, hogy a laptop a belépő szintet képviseli majd. A HP tájékoztatása alapján ez lesz a kategóriába tartozó első olyan készülék, amelyen a Windows 11 operációs rendszer fog futni.

A hat Cortex-A55 (Kyro 468 Silver) és kettő Cortex-A76 (Kyro 468 Gold) magot tartalmazó processzort az Adreno 618 típusú integrált grafikus egység, nyolc gigabájt(LPDDR4x-4266 RAM és 128 gigabájt háttértároló egészíti majd ki. Ehhez jön még a 720p webkamera, az ujjlenyomat-olvasó, a sztereó hangszóró, a MicroSD-memóriakártya bővítőhely, kettő USB Type-A- és egy USB Type-C-port, a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, valamint a WLAN ac- és a Bluetooth 5-támogatás.

A 14 hüvelykes képernyő Full HD felbontást fog kínálni, a maximális üzemidő pedig 11 óra 30 perc lesz. Az eszköz töltése a USB Type-C-port segítségével valósulhat majd meg, az akkumulátor 30 perc alatt érheti el az 50 százalékos töltöttségi szintet. A termék súlya körülbelül 1100 kilogramm lesz. A HP új laptopjának az értékesítése októberben kezdődhet el az Amerikai Egyesült Államokban, a bevezető árak az eladás megkezdése előtt válnak majd ismertté.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caprine #7
    Mintha régebben lett volna olyan HP envy amiben amr proci volt, de lehet rosszul emlékszem.
  • Agyturbinikusz #6
    Akkor ez már lehet akár a Linux éve is.
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    Minimum 2 Pi4-nyi teljesítmény, de lehet van az 3 is. Egy átlagfelhasználónak ez már bőven elég lehet, míg pi4-nek az 1080p Youtube is nehézséget okoz.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.09.27. 19:52:58
  • kvp #4
    Ez kb. egy raspberry pi 4-es tudasa 14 inch-es kijelzovel. Netbooknak pont jo, ha valaki unja, hogy a tabletje virtualis billentyuzeten kell gepelnie. A lenyeg, hogy normal hasznalat mellett ez igy varhatoan egy egesz napot (14-16 orat) kibir, de legalabb 8 orat ha vegig porgetik. Gyerekeknek otthonra az online oktatashoz pont eleg, masra viszont nem igazan jo. Akkor van igazan eselye a piacon ha kb. gombokert adjak. (tehat a vele azonos tudasu low end tabletek araban)
  • Csaba161 #3
    Ja, több mint egy tonna! Ez hol laptop???????

    (A termék súlya körülbelül 1100 kilogramm lesz.)
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Van benne anyag!
  • grobs #1
    És a sok töltő miatt halnak a teknősök. Aztán itt van ez. Win10-zel is lassú volt a QC. M1 2x gyorsabb volt egy emulációs rétegen keresztül. És most kiadják win11-gyel. A teknősök meg felsírnak.