Gyurkity Péter

Itt az új Sony Xperia-család

A csúcskategória és a mainstream szegmens van középpontban, 5G-támogatással.

A Sony nem tartozik az igazán sikeres telefongyártók közé, ez azonban nem vette el a kedvüket attól, hogy egy újabb sorozatot mutassanak be. Az Xperia-család kibővítése a csúcs- és a felső-középkategóriát érinti, itt a külső és a kamerák kapcsán is találunk azonban érdekességeket.

A hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy az új telefonok üveg hátlapot, fém keretet, egységes kávát, valamint 21:9-es képarányt kaptak, a hagyományos jack-dugóval együtt, bár a szerényebb változat picit kilóg a sorból. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III a Snapdragon 888 chipre támaszkodik, ezzel prémium teljesítményt nyújtanak majd, a kijelző mérete sorrendben 6,5 és 6,1 hüvelyk, a frissítési ráta pedig már 120 Hz. A hátoldalon elnyújtott kameramodul helyezkedik el, ezzel kapcsolatban a periszkóp-zoom jelenlétét emelik ki, a cég természetesen jobb minőséget ígér a felhasználóknak.


A memória mérete 12 és 8 GB, a belső tároló 256 és 128/256 GB-os, de a hűtés terén is igyekeznek javulást elérni, amire nyilván a játékok esetében lesz igazán szükség. A sztereó hangszórók szintén erősödnek, az IP65- és IP68-minősítés a burkolat és a belső jobb védelméért felel, a Gorilla Victus és Gorilla Glass 6 pedig a kijelzőt és az üveg hátlapot erősíti. A microSD jelen van a két telefonon, az akkumulátor mindkét változatnál egységesen 4500 mAh-s, ez utóbbihoz 30 wattos töltő társul. Az szoftveres oldalon az Android 11 fut majd, a megjelenés azonban csak a nyár folyamán esedékes, egyelőre ismeretlen árakon.


Az Xperia 10 III ehhez képest a Snapdragon 690 chipet kínálja számunkra, egy 6 hüvelykes kijelző, a Full HD+ felbontás, a 60 Hz-es frissítés, valamint egy hátoldali tripla-kamera kíséretében. A 6 GB RAM és a 128 GB-os tároló mellett a szintén 4500 mAh-s akkumulátor, a 18 wattos gyorstöltés, valamint a jack-dugó és a microSD jelenléte érdemel még említést, a debütálás itt is nyáron esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #3
    Szerintem nem is nagyon törik magukat, hogy nagyobb és sikeresebb legyen az okostelefon biznisz, a telefonokat inkább csak ilyen technológiai demostrációnak adják ki.
    Ha az LG sorsára jut, akkor nem veszítenek sokat vele, max. egy kis önreklámot.
  • zola2000 #2
    Szép lassan az LG sorsára jut ez is, pedig kellene a verseny mert lassan már csak az iphone, samsung, xiaomi marad.
  • Tntmaxy #1
    Sony Xperia 1 II 256GB kerül most átlag 370e-be árukereső szerint... akkor ez nyit vagy 500-on :(

    Egyébként tetszik és kellene is, 200-ért mondjuk. :)