Gyurkity Péter

120 Hz-es kijelzőt kap az iPhone 13

A felső bevágást jövőre hagynák el, 2 év múlva pedig jöhet a hajlítható változat.

Az Apple hosszabb távú terveivel kapcsolatban hagyományosan az elemzőként ismert Ming-Chi Kuo bejegyzéseit, előrejelzéseit követi a szaksajtó, az elmúlt években ugyanis hozzászokhattunk ezen beszámolók megbízhatóságához. Most az elkövetkező 2 év várható újdonságait veszik sorra, amelyek között több érdekességet találunk.

Gyorsan megjegyezzük, hogy a sort a júniusban esedékes WWDC alatt bemutatkozó iOS 15 nyitja majd meg, amely várhatóan interaktív widgetekkel, az alapértelmezett appok jobb egyedire szabásával, újraszabott beállításokkal, valamint a személyes adatok kiemelt védelmével újít majd. Ami az idén ősszel megjelenő friss generációt illeti, itt természetesen az iPhone 13 főbb részletei számítanak a fő érdekességnek, a most közzétett bejegyzés alapján a Pro és Pro Max készülék már egy 120 Hz-es LTPO-panellel jelenik meg, az 5G támogatásáról a Snapdragon X60 modem gondoskodna, eközben pedig növelnék az akkumulátorok méretét, illetve új nagylátószögű kamerát helyeznének el a burkolat alatt, ez utóbbit pedig (a Pro-változatoknál) LiDAR-érzékelő egészítené ki. Számítanak továbbá egy 5,4 hüvelykes iPhone 13 mini megjelenésére is, az idei példány szerény forgalma ellenére.

Ami a felső bevágást illeti, ez idén kisebb lenne, a kivezetés azonban csak jövőre várható, az iPhone 14 Pro ugyanis már a Samsung csúcskategóriás megoldásainál megszokottá vált előlapi lyukat hordaná magán. Az még nem világos, hogy mindez mit jelent a Face ID jövőbeni sorsát illetően, az viszont biztosnak tűnik, hogy a sorrendben harmadik iPhone SE szintén jövőre jelenne meg, már 5G-támogatással, változatlan mérettel (4,7 hüvelyk), valamint a Touch ID gombbal. 2023-ban már az előlap teljes felületét lefedné a kijelző, ekkor már sem bevágás, sem pedig lyuk nem lesz itt látható, viszont ekkor mutatnák be a saját hajlítható telefonjukat, amely egy kereken 8 hüvelykes panelt kínálna a felhasználóknak.

Ezt egészítené ki az iPhone 11 kedvezőbb áron megjelenő utódja, amely 600 dollárt kóstálna, a Face ID és az 5G támogatásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #15
    Vagy a legkockabb teglalap.
  • zola2000 #14
    Persze maximum mindenki körberöhögi a marketingesüket.

    Szerintem úgy fogja mondani hogy "a leggyorsabb iPhone kijelző"
  • M2 #13
    Mintha érdekelne bárkit is a véleményed. Pláne az Apple céget.
  • CrazyAchmed #12
    Szerintem simán belefér, hogy "revolutionary", hiszen a saját korábbi technológiájukhoz képest tényleg az. Innentől hazugnak se mondhatod őket, mert ebből a nézőpontból nem hazudott. A sok bigott apple hívő be is veszi a maszlagot, picit félreértve, tényleg elhiszi, hogy ez aztán egy modern cucc, mert a többi gyártót leszarja, nem ismeri őket, nem gondol bele, hogy a konkurencia évekre elhúzott már mellette. Persze sok tudatos apple felhasználó meg tisztában van ezzel, és tudja helyén kezelni a dolgokat, számukra meg marketing-bullshit.
  • UUUU #11
    Mint sok mas, amit a sajat forradalmi ujitas neven beallitanak maguknak...
  • mortep #10
    Mert ha csak a saját termékeikre vonatkoztatnak akkor szánalmas ha a piacra akkor ordas hazugság és ezt még marketig címszó alatt sem illik nyomatni.

    Még egyszer mondom, minimum ízléstelen valamire azt mondani, hogy forradalmi, amit egy ideje mások már többször is alkalmaztak.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2021.03.03. 07:57:19
  • Sir Cryalot #9
    " A játékoknál is lényegesen kevésbé zavaró (és teljesen más "élmény"), ha a videókártya elégtelen teljesítménye miatt kevés az FPS, és nem a monitornak kicsi a frissítési frekvenciája. "

    Mert az RTS-eket kipusztították, a többit meg telinyomták 2D motion blur-el meg "temporal reconstruction" -ökkel amitől úszkál a kép, ezt mellérakva nem úszkálós képhez látszódna milyen szar, és majd mellé is lesz téve
  • M2 #8
    Oda kell is majd, 120Hz 4K, az is kétszer. Meg egy olyan SoC hozzá, ami ezek kihajtása mellett nem szívja le fél óra alatt az aksit.
  • M2 #7
    Miért ne mondhatnák, hogy "revolutionary"? Egyrészt ez nem tudományos értekezés, hanem marketing. Másrészt az eddigi iPhone-okhoz képest bármilyen újdonság "revolutionary" a termékpalettájukon. Nincs kőbe vésve, hogy egy-egy kifejezést milyen halmazon kötelező használni.

    Számomra ezek már annyira lényegtelen előrelépések, hogy addig használom a mostani iPhone-omat, amíg bírja szusszal. Ha 5-6 év múlva már gyengécske lesz, akkor cserélem.
  • Neocortex #6
    készülnek az apple VR-ra