Berta Sándor

Okos­kijelzőket tesztel idős­otthonokban a Google

A keresőcég a készülékek bevonásával tenné könnyebbé a kommunikációt.

A Google jelenleg egy egyszerűbb interfésszel teszteli néhány kiválasztott amerikai egyesült államokbeli idősotthonban a Nest Hub Max típusú termékeit. A társaság azért választotta ezt a modellt, mert a technikai dolgokban kevésbé jártas emberek is egyszerűen tudják használni. A tesztelés keretében az idősotthonok lakói kipróbálhatják a Google Duo nevű videochat-alkalmazást a családtagjaikkal és a barátaikkal való kapcsolattartásra.

A megjelentetett blogbejegyzés szerint az idősek számára a mentális és érzelmi egészségük miatt fontos az, hogy másokkal kapcsolatban maradjanak. A koronavírus-járvány miatti karantén és szociális elszigeteltség különösen nehézzé teszi a jelenlegi helyzet elviselését. A Nest Hub Max és a Google Duo segítségével azonban a családok együtt lehetnek annak ellenére, hogy fizikailag nincsenek egy helyen.

Az óriáscég körülbelül ezer darab egyszerűsített kezelőfelületű Nest Hub Max eszközt osztott szét hét idősotthon között. Mindegyik intézmény Washington államban található. A módosított változatok egyszerűbben kezelhetők, mint a hagyományosak és egy előzetesen létrehozott kapcsolati lista teszi lehetővé a videohívások kezdeményezését. Mindegyik készüléket ellátták egyszerű útmutatókkal is, amelyek a felhasználókat tájékoztatják arról, hogy mikre használhatják a termékeket és egyszerű beállítási, illetve zenelejátszási és időjárás-jelentési funkciókat kínálnak a számukra.

A vállalat jelezte, hogy a különleges kiadásokat szeretné személyre szabottá tenni és azokat a Nest Hub flottamenedzsment-rendszere segítségével kezeli. Ezenkívül a Nest Hub Maxok olyan üzemmódban működnek, amelynek keretében semmilyen adatot sem tárolnak, így minden tevékenység névtelenül zajlik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!