Ötvös Tibor

Bemutatkozott az Assassin's Creed: Valhalla

Hosszas várakozás után végre hivatalosan is bemutatkozott az Assassin's Creed: Valhalla.

A Ubisoft bátor lépésre szánta el magát, mikor az alapoktól építette újra szinte az Assassin's Creed franchise-t és megalkotta az Originst, majd az Odyssey-t is. Mindkét program nagy sikert aratot és ez egy új utat nyitott meg a franchise előtt. A viking mondavilág már évek óta ott lebeg a sorozat körül, de a fejlesztők eddig nem lépték meg a várt korszakot. De ma bemutatkozott hivatalosan is az új rész, mely az Assassin's Creed: Valhalla címet kapta és megtudhattunk jó pár érdekességet róla.

A legfontosabb, hogy az idei év végén megjelenik a játék. A sztorit tekintve az Eivor klán vezetőjeként jutunk el Anglia partjaira, mely éppen legsötétebb óráit éli a kilencedik században. Feladatunk nem csupán a saját életünk kézben tartása, hanem klánunk szükségleteit is ki kell elégíteni. Ehhez fontos, hogy alkalmankéánt rajta üssünk bizonyos területeken, ahonnan nyersanyagot, élelmiszert és még talán emberekt is szerezhetünk.


A játék elején ismét választhatunk, hogy női vagy férfi karaktert akrunk irányatani és őt teljesen testre szabhatjuk. A külsőt tekintve a kinézeten felül a tetoválásokat is mi választhatjuk ki, de még a vezérhajónk kinézetét is megszabhatjuk. A játékban egyébként fontos szerepet kap a stratégia, hiszen folyamatosan növelni kell befolyásunkat és hatalmunkat az orszég területén. Szóval ekég messze jutottunk az első két rész "sima" akciójától - és ez nem mindenkinek tetszik.

Mindenesetre az Assassin's Creed: Valhalla négy kiadásban lesz elérhető. Az első a teljesen alap, csak a játék. A második a Gold Edition, melyben a Season Pass is helyet kap. A harmadik az Ultimate Edition, melyben az előző két tartalmon kívül az Ultimate Pack is bekerül (különböző extra tartalmak karakterünk és hajónk csinosítására). Az utolsó pedig a Collector's Edition, melyben minden benne lesz, mi szem s szájnak ingere (30 centis Eivor szobor például).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CrazyAchmed #8
    Ebből látszik, hogy mennyire különbözőek az ízlések. Nekem pl. pont hogy a játékmenet idiotizálása adta el az originst/odysseyt nekem, és ezért rendeltem elő a valhallát is. Nekem kikapcsolódást jelent esténként az a fél óra, és mégis tartalmasabb mint egy sima lövölde. Számomra ez a kellemes középút, és mivel mostanában már nagyon kevés időm van játszani, ez a megfelelő. Ennek megfelelően el is leszek vele hónapokig.
  • takysoft #7
    Megvettem az Origins-t is és a Odyssey-t is, de ha ez nem jön Steam-re még, akkor ezzel bizony várunk kicsit.
  • Evoluti0N #5
    :O
  • ugh #4
    Azokra a csodalatos ujitasokra gondolsz, hogy 3 ora kb a sztori meg 30 ora grind, hogy ne fordulj fel lepten nyomon?
    Hogy x orakat gyujtsel 100 tonna vasat meg fat, hogy egyel tobb nyilat vihess magaddal, mikozben az ellenfeleknek vegtelen, dardajuk nyilvesszojuk van?
    Hogy a feled rohano felmeztelen romai labon kihord az arcaba tuzott harom nyilvesszot , meg egy dardat a mellkasaban majd egy utessel kivegez mert beletettek ebbe a jatekcsodaba a jatekipar jumpscare-jet, a szintrendszert amit meg tul is toltak allat modjara hogy ne tudd vegigjatszani 3 ora alatt?
    Az a romai akit az elejen legyaktal, a palya tulsofelen egy radobott atomot kibir?
    A balliszta nem froccsenti szet mert amikor ralottel 2-es szintu voltal o meg 10?
    Igen teljesen elter az ac jatekoktol.
    Egy grindolos onismetlo kibaszott unalmas zombi hulyegyerekeknel valo bugyuta rpg foshompoly lett az amugy eddig se tul kidolgozott es acelos gameplaybol.
    Azaz, hogy csinaljunk szarbol hig fost esete.
    Egyedul a grafika es az atmoszfera volt jo.
    A tour er nemi penzt mert tenyleg erdekes itt ott a sok kiirt info miatt, de maga a jatek egy bugyuta gyoparsag.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.05.04. 22:33:01
  • Evoluti0N #3
    Origins vagy az Odyssey megvolt? Rengeteget újítottak a játékon. Mostanra egy open world akció RPG lett belőle, ami néhány dolgot leszámítva teljesen eltér a régi AC játékoktól.
  • Savaran #2
    Nem igazán