Szekeres Viktor

Új 10 kicsi néger-mozifilm készül

Rátalált Agatha Christie-re Hollywood.

A Gyilkosság az Orient-expresszen és a Tőrbe ejtve sikere után rátalálni látszik Hollywood a klasszikus krimi műfajára (megint az a gépies gondolkodás...), és ennek révén Agatha Christie műveire, hiszen amellett, hogy Kenneth Brannagh már dolgozik a Halál a Níluson legújabb filmes adaptációján, a Deadline arról értesült, hogy a Tíz kicsi négerből is filmet csinálnak. A forgatókönyvet Anna Waterhouse és Joe Shrapnel fogja írni 20th Century Studios számára, a történet pedig a II. világháború előtt fog játszódni, ahogyan a könyvben is.

A Tíz kicsi indián címmel elég sokszor feldolgozott Ten Little Niggers, ami Amerikában And There Were None címmel vált ismertté legutóbb 2015-ben kapott egy remekül sikerült minisorozatos adaptációt a britektől (Tíz kicsi katona), és nemsokára egy francia sorozat is látható lesz, ami belőle készült, itthon pedig folyamatosan látható színházban a művet feldolgozó színdarab És már senki sem... címmel.

A könyv egyik legutóbbi hazai kiadásának hivatalos fülszövege: "Agatha Christie leghíresebb és legnépszerűbb krimijében nyolc ember kap meghívást egy szigetre - és aztán az időjárás szeszélye elvágja őket a külvilágtól, a szakácsnővel és az inassal együtt.
Tíz ember, aki mind megúszta, hogy elítéljék gyilkosságért, most együtt kénytelen tölteni néhány napot. Szerencsére a szakácsnő remekül főz, a portói bor kiváló, és a helyzet nem olyan rossz, mint várták. Egészen addig, amíg vacsora után fel nem hangzik egy hang, amely mindannyiukat megvádolja. És az ebédlőasztalon a tíz kicsi porcelán négerfigurából eltörik egy... és egyikük meghal.
Vajon miért van minden szobában a falon a gyerekvers a tíz kicsi négerről, és a vendégek közül hányan távoznak a szigetről végül?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!