Berta Sándor

Képszűrőket tiltott be az Instagram

A cég folytatja azt az intézkedéssorozatát, amellyel szeretné biztonságosabbá tenni a képmegosztó platformját.

Adam Mosseri, az Instagram vezetője februárban azt jelezte, hogy a jövőben elrejtenék az önsebzést és az öngyilkosságot népszerűsítő anyagokat. Szeptemberben pedig az életkoron alapuló korlátozást vezettek be azokra a tartalmakra, amelyekben influenszerek diétás termékeket, például teákat vagy étrend-kiegészítőket és kozmetikai sebészeti beavatkozásokat népszerűsítettek. Azokat az anyagokat pedig, amelyek "csodagyógyulásokat ígérnek", azonnali hatállyal kitiltják az oldalról.

Most kiderült, hogy a társaság további intézkedéseket vezet be, többek között kitiltja azokat a képszűrőket, amelyek segítségével bárki megnézheti, hogy miként nézne ki egy plasztikai műtét után. Az érintett szűrők között vannak azok is, amelyek az alkalmazásukkor azt az érzést keltik, hogy valaki Botox-injekciót adatott be magának vagy felvarratta az arcbőrét. A tiltás célja az, hogy az emberekben erősítsék a pozitív testi önkép kialakulását.

Az érintett fotószűrők között található a Plastica, a Bad Botox és egy olyan program is, amely olyan jelöléseket helyez el az arcképeken, mint amilyeneket a plasztikai sebészek szoktak egy-egy beavatkozás előtt. A tilalom mellett egyébként az óriáscég leállította a szépészeti műtétekkel kapcsolatos fotószűrők fejlesztését is. A lépésre azért került sor, mert egyre többen támadták az Instagramot amiatt, hogy túlzó szépségideálokat közvetít és ezáltal árt a felhasználók önképének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    max. annyi változás van, hogy egy külön app-al módosítja a fotót oszt jól feltölti.
    Vagy az Insta majd azt is csekkolni fogja a jövőben, hogy a képen szereplő ember mennyire élethű vagy hogyan írjam... mennyire effekt mentes?
    A filter csak egyfajta katalizátor volt. De akinek testkép zavarja van azon nem fog segíteni ha nincs filter. Majd megoldja. A katalizátor meg továbbra is a média marad, ahol nyomatják, hogy milyen egy ideális nő/férfi.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.10.29. 10:05:48
  • quatlander #3
    így legalább az Instagram mossa kezeit.
  • rajdi #2
    Ez valahol tök jó, valahol meg tök gáz. Milyen rendes az Instagramtól, hogy vigyáz a sok hülyét megvédeni önmagától, de csinálhatnak bármit, a sok hülyét úgysem lehet megvédeni saját maguktól. Akkor meg nem mind1?
  • quatlander #1
    filterpicsa